Kazaa-uviklere løy om tsunami-fond

Det har tidligere blitt avdekket at Sharman Networks logget stort sett all aktivitet brukerne hadde på fildelingsnettverket, og at selskapet i vinnings hensikt installerer programvare som er vanskelig å fjerne på brukernes datamaskiner.

Denne siste avsløringen kan derimot være spikeren i kisten for Sharman Networks. Selskapet hadde nemlig satt det internasjonale Røde Kors som eneste mål for deres fond. Noen har nå kontaktet Røde Kors for å gratulere dem med å ha verdens mest nedlastede programvare som støttespiller. Røde Kors hadde aldri hørt om Sharman Networks, og benektet at en slik forbindelse fantes.

I visse kretser har det vært kjent lenge at Sharman kan ha svindlet brukerne sine på denne måten, men det var først da det dukket opp korrespondanse mellom det internasjonale Røde Kors og den australske musikkindustrien at man ble klar over at dette faktisk stemte. I brevet blir det bedt om at alle penger som Røde Kors har mottatt fra Sharman Networks blir fryst til rettssaken er over.

Standpunktet til det internasjonale Røde Kors er at, før vi mottok deres korrespondanse, institusjonen ikke var klar over det såkalte 'Sharman Trust' eller at institusjonen skal motta noen penger fra dette fondet, står det å lese i meldingen fra Røde Kors.

Dermed er det ganske klart at selskapet på en eller annen måte har prøvd å snike penger utenfor offentligheten, og hva som har skjedd med disse pengene er ennå ikke avklart. Forhåpentligvis vil alle svarene finnes når rettssaken er over.

Kilde: APCMag

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen