(Bilde: Robert Bieber / Flickr, Dell)

«Kattepiss» var fabrikasjonsfeil

Ubehagelig lukt ble ingen kattepine for Dell likevel.

For en som liker dingser og datamaskiner er det lite som slår lukten av ny elektronikk. Men for de som i løpet av sommer og høst har skaffet seg en splitter ny Dell Latitude 6430u, har ikke odøren nødvendigvis vært like velsignet. En rekke brukere har nemlig meldt om at datamaskinen har en eim som minner om urin fra katt.

Eller på godt norsk: Latitude 6430u stinker av kattepiss.

En slik lukt kommer sjelden uten noen god grunn, og har gitt opphav til forklaringer som at 6430u er en forkortelse for «6430urine». Uansett dukket det i sommer opp en egen tråd om dette på Dells eget laptopforum, med den beskrivende tittelen «New 6430u smells awful».

Kjemisk reaksjon eller herding?

Den nå velluktende Dell 6430u.
Den nå velluktende Dell 6430u. Foto: Dell

Luktproblemet skal ha sitt opphav i en kjemisk reaksjon mellom malingen og en type lim som brukes på en komponent i håndleddstøtten. Dette ifølge et innlegg i en reddit-tråd av en som hevder å jobbe hos Dell.

Teknologinettstedet Ars Technica spekulerer på sin side på om det kan ha hatt noe med at urinlignende substanser i noen tilfeller brukes til å herde materialer, og at noe galt kan ha skjedd i en slik prosess.

Fra det mer offisielle holdet er det dog ikke nevnt spesifikt hva i håndleddstøtten som får akkurat denne modellen til å stinke. Men helsefarlig skal det i hvert fall ikke være, og nye eksemplarer av Latitude 6430u skal visstnok lukte normalt.

Lukter også i Norge

– Kattepiss?

På telefonen har vi en lattermild Hans Seime, pressekontakt og markedssjef i Dell Norge.

– Det er jo en litt morsom sak, humrer Seime før også han passer på å forsikre oss om at det er en helt ufarlig lukt, og at Dell naturligvis vil bytte ut håndleddestøttene på de datamaskinene som skulle stinke.

Noen stor kattemigbonanza over kontorlokaler i det ganske land er det heller ikke. Det skal ifølge Seime kun være to kunder i Norge som har meldt inn lukten, hvorav en «ikke syntes det var så galt» og fint kunne vente med å få gjøre noe med problemet.

– Om noen flere tilfeller skulle dukke opp kan de være trygge på at dette er noe vi skal få fikset på en skikkelig og elegant måte, bedyrer Seime.

Sjekk for øvrig ut Dells nye XPS-serie:
Mer kraft og høyere oppløsning >>>

Kilde: BBC

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen