Katie Melua med konsert under vann

Alternativ tekst mangler
I bunnen av denne plattformen skal Katie Melua spille.
Copyright: Norges Geotekniske Institutt

Det var opprinnelig ikke et forsøk på å komme i Guinness rekordbok, men det blir trolig satt en rekord når Katie Melua nå spiller konsert på bunnen av Nordsjøen.

Høyere enn Eiffel-tårnet

Den van(n)vittige konserten er i bunnen av ett av de fire beina på Statoils Troll A Platform. Plattformen er 472 meter høy og stikker 369 meter ned i havet.

- Statoil feirer 10-års jubileum i år, og vi er veldig glad for at Katie Melua vil spille konsert for å feire. Det blir nok noe vi sent kommer til å glemme, sier produksjonssjef på Troll-feltet, Geir Amland.

Måtte undersøkes

I tillegg til mannskapet om bord på riggen vil Craig Glenday, som er sjefsredaktør i Guinnes Rekordbok, være en del av publikum. Han skal kontrollere at alt går riktig for seg og at Melua gjennomfører en ”vanlig konsert med vokalist og instrumenter overfor et publikum”.

Alle har måttet gjennomgå medisinsk undersøkelse og må også få grundig innføring i sikkerhetsprosedyrer i forkant av helikopterturen til plattformen.

Hele konserten, som er produsert av Dinamo Story, vil bli sendt på NRK.

Katie Melua har vært den mestselgende kvinnelige artisten siden 2004 med hennes debutalbum ”Call off the Search” og hennes andre album ”Piece by Piece”.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen