Katastrofale SMS

I disse dager er det et år siden et jordskjelv og den påfølgende tsunamien i sørøst-Asia tok livet av nesten to hundre tusen mennesker, både faste innbyggere og turister fra hele verden.

Nå ønsker Japan å hjelpe sine innbyggere ved å forberede de før neste jordskjelv inntreffer ved å innføre jordskjelvvarsel via SMS.

Ved å ta i bruk et digitalt bakkenett skal japanere kunne få tekstmeldinger med informasjon om jordskjelvet før det inntreffer, slik at de rekker å komme seg i sikkerhet i tide. Tekstmeldingene skal også inneholde informasjon om evakuering, som for eksempel hvor det er trygt å søke dekning og hvordan man raskest skal komme seg dit.

I følge nettstedet Daily Yomiuri Online skal systemet også være i stand til å slå på mobiltelefoner som abbonnerer på tjenesten, slik at man ikke går glipp av en jordskjelvmelding selv om mobiltelefonen din ikke er påslått.

Japanske styresmakter håper å gjennomføre en test av systemet allerede i april i 2006. Det kan imidlertid ta en god stund før den japanske befolkningen får nyte godt av tjenesten, som er planlagt lansert om noen år.

(Kilde: Daily Yomiuri Online, Textually)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen