Kaster seg inn i mobilreklamemarkedet

Det beviste den amerikanske datagiganten da den i går kunngjorde at den kjøper opp det franske mobilreklameselskapet Screentonic.

Med oppkjøpet ønsker Microsoft å sikre seg fotfeste i den hurtig voksende delen av reklamebransjen som besørger reklameinnhold til mobiltelefoner, skriver avisa International Herald Tribune (IHT).

Subsidierer ringeprisene

Microsoft kjemper blant annet mot Google og Yahoo om annonsekronene som i stadig økende grad brukes på mobile medier. Og det er ikke småpenger det er snakk om: Analyser antyder at omsetningen for mobilreklame på global basis skal øke fra 18 milliarder kroner i 2007 til 114 milliarder i 2011.

Hva betyr dette så for den vanlige forbruker? For deg og meg bekrefter Microsofts oppkjøp at mobiltelefonen i økende grad vil bli benyttet som annonsekanal.

Som igjen kan bety at telefonene blir billigere å kjøpe eller å bruke eller begge deler.

Nutel og Comcom

Ved inngangen av 2007 kunne Mobilen.no fortelle at ekspertene forventer at reklame på mobilen vil ta av i løpet av 2007 og 2008.

For få uker siden kunne vi så fortelle om det nystartede, norske mobilselskapet Comcom. Selskapet holder foreløpig kortene tett til brystet, men ledelsen har likevel avslørt at virksomheten skal være reklamefinansiert.

Og i går kom nyheten om Nutel Killbill mobil fastpris, det første norske abonnementet som lar deg ringe ubegrenset mye til en fast pris. Og hvordan får de til det? Ved at de også sender deg reklame.

Reklamepenger som tidligere har gitt deg gratis tv-programmer, billige aviser og rimelige filmopplevelser, strømmer nå i retning mobilen din. Dette utgjør et paradigmeskifte ikke bare i reklamebransjen, men rokker også ved mobilbransjen og dens syn på prising av tjenester.

Det er en fest som i hvert fall Microsoft vil være med på.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen