GUIDE: Kart på nettet Nettets mange karttjenester

Guide Kart på nettet

Nettets mange karttjenester

Her finner du en oversikt over karttjenester på nettet.

Antallet karttjenester øker i både antall og omfang i et høyt tempo. Papirkart er ikke lenger nødvendig, har du nettet med deg finnes det til en hver tid alternativer som gir deg lagt bedre oversikt.

Vi har samlet det meste som er å finne av slike tjenester, med fokus på hva som er interessant for norske brukere. Det betyr alt fra løsningene til giganter som Google og Microsoft, men også nisjene som Polarinstituttet.

Med disse løsningene kan du eksempelvis finne steder, personer eller firmaer på et kart, reiseruter og best av alt kan du se stedet du skal til før du kommer dit. Underholdene elementer er også på plass en rekke steder.

I leksikonet Wikipedia finner du artikler om kart på engelsk. De finnes også på norsk bokmål og nynorsk. På vår søsterside, Amobil.no, finner du en GPS-guide.

Det kan også nevnes at nettsiden worldatlas.com har en samling av kart for forskjellige steder i verden. Kartene er statiske, det er ikke mulig å søke etter enkeltsteder på kartene, men du finner en del informasjon om stedene og litt historikk.

Vi har delt opp guiden over fire sider, og vi starter med de to største aktørene på markedet – Google og Microsoft.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen