Kart-appen HERE er ute av beta
(Bilde: heremaps/youtube)

Kart-appen HERE er ute av beta

Og iOS-versjonen er ikke langt unna.

PhoneArena melder at kartappen HERE for Android og Windows Phone har fått en solid oppdatering og er med det ute av beta-stadiet. Appen, som vi tidligere har omtalt under «Ukens utvalgte apper», er utviklet av Nokia, dekker 200 land, har stemmestyrt sving-for-sving-navigasjon i 94 av dem, og har innendørskart av 50 000 bygninger i 45 land. De ulike kartene kan enkelt lagres lokalt på telefonen, noe som er svært nyttig hvis du for eksempel vil bruke telefonen som GPS i bilen uten å bruke opp månedens datapott fra telefonselskapet ditt.

Blant oppdateringene skal det være rutealternativer for både bil, kollektivtrafikk og deg som går til fots.
Blant oppdateringene skal det være rutealternativer for både bil, kollektivtrafikk og deg som går til fots. Foto: heremaps/youtube

Blant oppdateringene skal det være bedre terrenggjengivelse, og særlig opptegningen av vann skal være mye mer nøyaktig. Den skal også gi deg tre ulike rutealternativer til målet ditt for bil, kollektivtransport eller til fots.

Slik som vi er vant med fra for eksempel Google Maps kan du nå også trykke på steder i HERE for å få opp blant annet kontaktinformasjon, «bilder av maten» og vurderinger av stedet. I likhet med Google Maps vises enkelte bygninger i 3D. iOS-versjonen skal ikke være langt unna.

Dette skrev vi om HERE når vi omtalte den i «Ukens utvalgte apper»:

For dem som er vant til onlinekart med dyre nedlastinger hver gang man kjører seg vill på biltur, er HERE en åpenbaring av en karttjeneste. Den er gratis, men krever litt forberedelser. Du må lage en konto, laste ned kart i startmenyen og angi at du vil bruke appen i frakoblet modus. Da vil du kunne bruke HERE i hele verden uten å belastes for datatrafikk i det hele tatt. Så er du klar.

Du kan velge om kartet skal følge kjøreretningen eller om nord skal være øverst, samt 2D eller 3D. Dag-/nattvisning er automatisk. Rutealternativene inkluderer motorveier, bomveier, ferjer, tunneler, uasfalterte veier og biltog(!). Navigeringsstemmen er engelsk, men norsk stemme kan lastes ned. En fartsgrenseadvarsel kan stilles inn til å gi lyd fra seg etter nærmere angitt overskridelse, f. eks. hvis du kjører 15 km/t for fort der fartsgrensen er over 80, og 5 km/t for fort der fartsgrensen er under 80. Snedig.

Trafikk-modus finner forsinkelser og viser køer. Den krever at data er slått på. Du vil likevel ikke belastes for kartbruk dersom du har lastet ned kart på forhånd. Du kan laste ned kart fra hele verden. Europakartet er 9,5 GB stort, men du kan lagre og slette kart for hvert enkelt land etter behov. Norgeskartet er på 330 MB, og det tar kun noen minutter å laste det ned på et gjennomsnittlig raskt hjemmenettverk. Deretter kan du velge frakoblet modus.

Her kan du lese resten av omtalen av HERE»

På jakt etter noe annet enn kart? Sjekk ut denne ukens utvalgte apper her»

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen