Karius og Baktus vil elske denne printeren

Snart kommer sjokoladeprinteren

Nå kan du skrive ut ditt eget godteri.

En gjeng britiske forskere har endelig ferdigstilt sin sjokolade-3D-printer og forteller at den kommer i salg fra og med slutten av denne måneden – akkurat for seint for påskens sjokoladegilde.

3D-printeren heter Choc Creator og lar sjokoladeelskere skrive ut sine egne skreddersydde søtsaker lag for lag. I 3D-printing har du først en tredimensjonal tegning eller modell på datamaskinen, før du deretter mater denne informasjonen inn i et program som gjør det mulig å printe ut objektet. Det er vanlig å bruke plastikk, men nå kan du bruke sjokolade også.

Enkel i bruk

Det sukkersøte prosjektet har foregått på University of Exeter i England. Dr Liang Hao leder utviklingen og har grunnlagt selskapet Choc Edge slik at produktet lettere kan komme på markedet.

Dr Hao forteller at sjokoladeprinting er lik andre 3D-printingsteknikker. Prosessen begynner med en tredimensjonal modell på en datamaskin, før printeren skriver ut en sjokoladeform lag for lag uten hjelp av andre støpeverktøy.

– Vi har forbedret og forenklet maskinen, slik at den nå er veldig enkel å bruke, sier Dr Hao, som fortsetter:

– Du trenger bare å smelte litt sjokolade, fylle en beholder i printeren og være kreativ når det gjelder å lage din egen sjokolade.

Stor interesse

Flere forhandlere og nettsider for e-handel har uttrykt stor interesse for Choc Creator. Sjokoladeprinteren kommer uansett ikke til å bli billig, og den veiledende prisen er på rundt 22 800 kroner.

Les mer om Choc Creator på Choc Edges hjemmeside og se printeren i aksjon i videoen nedenfor:


(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen