Snart kommer sjokoladeprinteren

Teknofil Karius og Baktus vil elske denne printeren

Snart kommer sjokoladeprinteren

Nå kan du skrive ut ditt eget godteri.

En gjeng britiske forskere har endelig ferdigstilt sin sjokolade-3D-printer og forteller at den kommer i salg fra og med slutten av denne måneden – akkurat for seint for påskens sjokoladegilde.

3D-printeren heter Choc Creator og lar sjokoladeelskere skrive ut sine egne skreddersydde søtsaker lag for lag. I 3D-printing har du først en tredimensjonal tegning eller modell på datamaskinen, før du deretter mater denne informasjonen inn i et program som gjør det mulig å printe ut objektet. Det er vanlig å bruke plastikk, men nå kan du bruke sjokolade også.

Enkel i bruk

Det sukkersøte prosjektet har foregått på University of Exeter i England. Dr Liang Hao leder utviklingen og har grunnlagt selskapet Choc Edge slik at produktet lettere kan komme på markedet.

Dr Hao forteller at sjokoladeprinting er lik andre 3D-printingsteknikker. Prosessen begynner med en tredimensjonal modell på en datamaskin, før printeren skriver ut en sjokoladeform lag for lag uten hjelp av andre støpeverktøy.

– Vi har forbedret og forenklet maskinen, slik at den nå er veldig enkel å bruke, sier Dr Hao, som fortsetter:

– Du trenger bare å smelte litt sjokolade, fylle en beholder i printeren og være kreativ når det gjelder å lage din egen sjokolade.

Stor interesse

Flere forhandlere og nettsider for e-handel har uttrykt stor interesse for Choc Creator. Sjokoladeprinteren kommer uansett ikke til å bli billig, og den veiledende prisen er på rundt 22 800 kroner.

Les mer om Choc Creator på Choc Edges hjemmeside og se printeren i aksjon i videoen nedenfor:


(Kilde: BBC)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen