(Bilde: Facebook)

Kåret verdens beste teknologi-arbeidsplass

Nettets kjemper troner på toppen.

Mange drømmer om hvordan det ville vært å jobbe hos de store teknologiselskapene når de er unge. Både Facebook, Apple og nå senest Google har alle vært tema for store hollywood-filmer, og man hører stadig hvordan Google-ansatte får fritt spillerom til å forske på egne prosjekter i arbeidstiden, og eget "lekerom" på jobb.

Med hjelp nettjenesten Glassdoor ønsket Business Insider å finne ut hvilket IT-selskap det er best å være arbeidstaker i. Ved å måle selskapene ut i fra kriterier som selskapskultur, livsstilen til de ansatte og hvor lærerrike arbeidsplassene var, kom de frem til en liste over 25 arbeidsplasser hvor de ansatte virkelig trives. Det er de ansatte i selskapene som selv har rangert arbeidsgiveren sin i undersøkelsen.

Vi besøkte Googles hovedkontor i California:
Slik har de ansatte det på en av verdens beste arbeidsplasser »

Det beste selskapet

fb.
Her er de ansatte i Facebook samlet i sitt hovedkvarter. Foto: Facebook

I å ble det Facebook som stakk av med førsteplassen. Under ledelse av Mark Zuckerberg trekkes selskapets sterke sjel og energi frem. Fra svarene i undersøkelsen konkluderer Business Insider med at hverdagen for de ansatte er hektisk med mange endringer, men de ansatte takler dette med godt mot – fordi en milliard mennesker bruker produktet de lager.

En ansatt rapporterer blant annet om fantastiske kollegaer, godt miljø, og god mat.

Ned fra fjorårets førsteplass finner vi årets nummer to på listen. Guidewire er et USA-basert programvareselskap som leverer forsikringløsninger. Nummer tre på listen er selskapet Riverbed Technologies som lever av å optimalisere datanettverk og lagring. Igjen trekkes egenskaper som frihet og godt miljø frem av de ansatte.

Flere kjente navn

På de øvrige plassene finner vi selskaper som Riot Games, hvor stadig lærdom og felles lidenskap for spillutvikling trekker oppover. Med femteplass er Google også med i toppen, og de ansatte omtaler selskapet som et fantastisk sted å jobbe – med ulike frynsegoder tilgjengelig og et stort utvalg kafeteriaer og kantiner hvor de ansatte kan utveksle spennende ideer over en matbit.

IMG_2022.
Apple sitt hovedkvarter. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Apple, LinkedIn og Intel kjempet seg også nesten til topps. Apple behandler sine ansatte godt, men har en noe konkurransepreget kultur som ikke passer for alle, konkluderer Business Insider.

Se hele listen over de 25 beste IT-selskapene å jobbe for her.

Skjermkortkjempen Nvidia holder også til i Silicon Valley:
Se hovedkontoret der alle sjermkortene utvikles »

(Kilde: Business Insider)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen