Kaprer Symbian

I løpet av det siste året har det mektige Symbian-konsortiumet begynt å slå sprekker. Det er knapt fem måneder siden Motorola trakk seg ut av alliansen, som opprinnelig besto av alle de syv største mobilprodusentene på markedet, og nå er det klart at også britiske Psion er i ferd med å forlate skipet.

Det er som ventet Nokia som nå vil overta Psions eierandel på 31 prosent av Symbian-konsortiumet, og den finske mobilprodusenten vil med dette få full kontroll over selskapet med sin nye eierandel på hele 63 prosent.

Dette innebærer at Nokia nå også sitter på den fulle kontroll over den videre utviklingen av SymbianOS, som er operativsystemet som brukes i nærmere tre-fjerdedeler av smarttelefonene på markedet i dag - inkludert velkjente telefoner som Nokia 6600, Siemens SX1 og Sony Ericsson P900.

Nokia legger ikke skjul på at hovedformålet med oppkjøpet er å sikre at SymbianOS holder seg konkurransedyktig mot konkurrende operativsystemer - og da spesielt Microsofts stadig mer utbredte Smartphone operativsystem, som med sin raske utvikling er i ferd med å bli en reell trussel mot SymbianOS.

At den finske mobilprodusenten også med ett får kontroll over den videre utviklingen av programvaren som befinner seg i flaggskipene til samtlige av selskapets større konkurrenter - Sony Ericsson, Siemens, Samsung og NTT DoCoMo, for å nevne noen - er nok heller ikke noe minus.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen