Kaprer kunder fra Nintendo

Kaprer kunder fra Nintendo

Mobilspill har omsider tatt opp kampen med håndholdte spillkonsoller som PlayStation Portable og Nintendo DS.

Ferske tall fra Flurry Analytics viser at iOS (iPhone, iPad, iPod) og Android-spill stod for 34 prosent av omsetningen på håndholdte spill i USA i 2010. Året før var tallet kun 19 prosent.

Den sterke økningen går først og fremst på bekostning av Nintendos spillsalg. Det japanske selskapet går fra en svært solid markedsandel på 70 prosent i 2009 ned til 57 prosent året etter. Sonys PlayStation Portable-spill fikk i 2010 9 prosent av kaka i stedet for 11 prosent i 2009.

Hvis vi tar med stasjonære spillkonsoller i tillegg, har imidlertid ikke mobilspill all verdens å stille opp med. Android og iOS har til sammen en markedsandel på 8 prosent. Spillkonsoller, primært Microsoft Xbox 360, PlayStation 3 og Nintendo Wii, vokser fra 71- til 76 prosent i 2010 i forhold til året før.

Tallene fra analysen viser imidlertid kun hvor mange dollar som ble brukt på å kjøpe spillene, ikke hvor ofte de spilles eller hvor mange personer som spiller dem. Mobilspill er som regel langt rimeligere enn for eksempel et Nintendo DS-spill.

(Kilde: Flurry Analytics via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen