Kappløp om mobilprojektor

Kappløp om mobilprojektor

Selskaper som Texas Instruments, Microvision, Explay og Motorolas Symbol Technologies-enhet utvikler projektorer som kan integreres i mobiltelefoner, det skriver digi.no.

Det er liten tvil om at disse selskapene går en spennende tid i møte. Ingen kan med sikkerhet love dem suksess, og ingen vet heller hvem som trekker det lengste strået og eventuelt blir standard hos de store mobilprodusentene.

Dyr teknologi
Ifølge Wall Street Journal vil Microvisions PicoP-løsning øke prisen per mobiltelefon med rundt 100 dollar, det skriver digi.no.

Men det er ikke bare prisen som er en utfordring. Også på lasersiden er det utfordringer. De fleste selskapene velger laserbaserte projektorer fordi de bruker mindre strøn og er mer nøyaktige enn LED-projektorer.

Man har kommet langt med utviklingen av de røde og blå laserne, men har fortsatt visse utfordringer med de grønne. Og som kjent trenger man både rødt, blått og grønt for å vise bilder med naturlige farger.

Microvisions PicoP-løsning skal ifølge nettstedet kunne brukes kontinuerlig i minst halvannen time med en vanlig mobilbatteri. Den skal kunne levere et klart bilde over avstander som varierer mellom en drøy halvmeter og omtrent tre meter.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen