Kaosgarantien til Chess skal granskes

Chess-garanti under lupen

Chess-sjef Per Christian Andersen var forberedt på skepsis fra Forbrukerombudet (Foto: Silje Gomnæs)
Chess-sjef Per Christian Andersen var forberedt på skepsis fra Forbrukerombudet (Foto: Silje Gomnæs)

På tirsdag lanserte Chess sin nye kundeoffensiv, nemlig en kaosgaranti som skal bevise for deg at du ikke taper penger på å være kunde hos operatøren.

Chess' nye garanti går ut på at selskapet betaler mellomlegget tilbake til deg hvis du kan bevise at du får høyere mobilregninger hos Chess enn hos andre operatører.

Les mer om Chess' kaosgaranti >>

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon har allerede rukket å se på den nye garantien til Chess. Og han tror ikke Chess vil komme langt med løftet om å være billigst.

- Prisgarantier er noe som enkelte bransjer elsker. For noen år siden var det brunevarebransjen og så sportsbransjen som gjorde dette. Prisgaranti klinger bra for folk, men har ulikt innhold, sier han til Dagens IT.

Må kunne dokumenteres
For at et selskap skal kunne hevde å være billigst, må de kunne dokumentere dette, mener han. Og det har han liten tro på at Chess klarer.

- Hvordan Chess skal kunne klare å lage et system med alle de ringemønstrene som finnes, og garantere at de er billigst – det gleder jeg meg til å se, sier Thon.

Thon sier at Forbrukerombudet nå vil undersøke nærmere om den nye garantien til Chess er lovlig eller ikke.

Chess-sjef Per Christian Andersen sier på sin side at selskapet var forberedt på at Forbrukerombudet ville reagere på denne måten, og at de har forberedt seg ved å se på liknende saker fra historien. For eksempel fikk elektronikkjeden Lefdal trøbbel med Ombudet fordi de reklamerte med å ha landets billigste varer. Problemet var bare at flere av varene ikke ble solgt andre steder enn hos Lefdal.

(Kilder: Dagens IT, Chess)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen