Kantega inngår millionavtaler

Den norske leverandøren av IT-løsninger, Kantega, har med sine 58 ansatte utviklet flere av Norges mest avanserte portaler. Deres siste store oppdrag var innbyggerportalen MinSide, en løsning de utviklet i samarbeid med Software Innovation.

Innen utdanningssektoren har Kantega tidligere levert portalløsninger til blant annet Studentsamskipnaden i Trondheim og Matematikksenteret.

Med avtalene om å utvikle nye portalløsninger for både Uninett ABC og Høgskolen i Sør-Trøndelag, forventer de å fordoble omsetningen innen utdanningssektoren i løpet av 2007. Administrerende direktør i Kantega, Jon Øyvind Eriksen vil dog ikke avsløre den nøyaktige verdien på avtalene til HWB.no, men sier at totalverdien er på «godt over millionen».

Jon Øyvind Eriksen. Bilde: Kantega
Jon Øyvind Eriksen,
pressetalsmann i Kantega.

Han legger vekt på at de nye portalene skal bygges med utstrakt bruk av åpen kildekode, og kan fortelle at de selv har utviklet publiseringsrammeverket «Aksess publisering» til dette. Løsningen er basert på Java og bygger på Apache Tomcat applikasjonsserver og Spring, integrert med søkemotoren Lucent.

– Det er flere grunner til at åpen kildekode er viktig for oss. Åpen kildekode er blant annet veldig fleksibel og lett å tilpasse, dessuten vil ikke kundene være begrenset av rettighetsspørsmål, sier han til HWB.no.

Han mener også at kvaliteten på åpen kildekode-rammeverkene er veldig høy, og at mange av dem er noe av det beste som finnes sammenlignet med tilsvarende kommersielle løsninger.

– Med åpen kildekode kan man sette sammen en pakke basert på de beste verktøyene, og gjøres det godt vil man få et veldig godt produkt, sier han.

På spørsmål om tilgjengelighet er viktig for Kantega i forhold til brukere av alternative operativsystemer og nettlesere, samt funksjonshemmede brukere som for eksempel blinde og svaksynte, svarer han slik:

– Det er viktig for oss, men samtidig er det kundene som setter kravene i forhold til hva slags målgruppe tjenestene skal gjøres tilgjengelig for. Når det gjelder utdanningssektoren opplever vi at kravet til tilgjengelighet er større enn i privat sektor, sier han og legger til at Kantegas webdesignere har vunnet flere priser, og at de har prosjektledere med spesialkompetanse på brukervennlighet/brukskvalitet.

Eriksen forventer å lanserer de nye portalløsningene til Uninett ABC og Høgskolen i Sør-Trøndelag i løpet av første halvår 2007.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen