Kansellerer nettbilletter

Hvis du har bestilt flybilletter med Ryanair, via en annen nettjeneste enn selskapets egen, har du nå et stort problem hvis du ikke er på vakt.

Kun egen side
De finnes et uttall nettsider som tilbyr å søke gjennom lavprisbilletter rundt omkring hele verden, og mange av disse tilbyr også booking av billetter. Nå setter Ryanair foten ned, og alle billetter som ikke er booket direkte fra selskapets egne nettsider blir automatisk kansellert.

Du får ingen beskjed når dette skjer, og risikerer å stå på flyplassen uten gyldig billett.

- Vi mener det er uholdbart av disse nettsidene å tilby dette. De lurer også kundene ved å legge til et gebyr, noe som fordyrer flybilletten i forhold til vår originale pris, sier informasjonssjef Stephen Mcnamara i Ryanair.

Sammenlign priser
Billettkanselleringen starter allerede i dag, så hvis du har booket via andre sider og skal fly de nærmeste dagene, lønner det seg å ta en telefon til flyselskapet for å sjekke status. Ryanair oppfordrer deg til å ta kontakt med siden billettene er bestilt fra, og kommer til å refundere utgiftene dine. Du står imidlertid uten plass på flyet.

- Folk må gjerne bruke tjenester for å sammenligne pris, men all booking av flybilletter med Ryanair skal foregå på våre nettsider, avslutterr Mcnamara.

Stopper salg
Skepsisen er stor også her til lands, og en av Norges største aktører på videreformidling av reiser på nett, Restplass.no, tar nå Ryanair ut av sortimentet. Produktsjef Solveig Brenden i Restplass.no kjenner godt til saken.

- Ja, dette har vi fått med oss, men vi har foreløpig ikke fått tilbakemeldinger om problemer fra folk som er på reise eller som har reist de siste dagene. I og med at dette blir belastet kundens kredittkort, burde det vel egentlig gå greit, men når det blir så mye styr, er dette et tilbud vi ikke vil tilby våre kunder. Dermed kommer vi altså ikke til å selge Ryanair-billetter lenger, Brenden til Teknofil.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen