Test

Kanari på anabole steroider

Testresultater

Motorola KRZR K3

Positive ting Edge og super-3G, 2 megapiksler kamera, gratis backup av tekstmeldinger, to gode skjermer, støtter trådløs stereo (A2DP)
Negative ting Svak på taletid, ikke kameralys.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Motorola KRZR K3

Positive ting Edge og super-3G, 2 megapiksler kamera, gratis backup av tekstmeldinger, to gode skjermer, støtter trådløs stereo (A2DP)
Negative ting Svak på taletid, ikke kameralys.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Mens K1 var en slank og lekker GSM-telefon, er K3 en nesten identisk telefon med 3G. Bare åtte gram skiller de to mobilene, og da har K3 fått et ekstra kamera, i tillegg til at dekslene er i metall. 

Bedre skjermer
K3 har også fått mer minne og langt bedre skjermer. Begge har 2 megapiksler kamera, mens K3 i tillegg har et lite VGA-kamera (0,3 megapiksler) for videosamtaler.

Menyene er stort sett uendret i forhold til tidligere, men enkelte små grafiske endringer er gjort. Det dreier seg om skyggelegginger og graderinger i bakgrunnen av menyene, noe som gjør seg godt på en telefon med en så fargesterk og skarp skjerm.

Menyene er for øvrig lynkjappe, enten du vil bla i videofiler, hente kontakter eller bytte mellom programmer. 

Mediespiller
Mediespilleren har fått en ny funksjon som heter mediesøk, og gir deg en rask oversikt over medieinnhold enten det er lagret på mobilen eller på minnekortet. Minnekort følger med (256 MB) og inneholder, i alle fall på vår testmodell, 5 musikkvideoer i god kvalitet.

Motorola samarbeider med EMI, og har i tillegg til musikkvideoene på minnekortet også mulighet for rask nedlasting av musikk fra nettet. Befinner du deg i et område med super-3G (HSDPA) vil du kunne laste ned en hel musikkfil i løpet av noen sekunder. K3 støtter nedlastingshastigheter opp til 3,6 Mbit/s. 

Opera
Motorola KRZR (kræitser) K3 har nettleser fra Opera (8.0). Denne fungerer bra, men er litt vanskelig å sette opp. De automatiske innstillingene vi fikk via telefonens innbygde konfigurator ga ikke tilgang til nett, og vi måtte sette opp en web-økt manuelt.

Motorola KRZR K3 er utstyrt med en rekke hendige og underholdende java-programmer. Blant annet finner vi Asphalt Urban GT 3D, som er et bilspill, i tillegg til et program for backup av telefonen mot en nettside (betaltjeneste), backup av tekstmeldinger mot en nettside (gratistjeneste), et fotballspill, hjelpemenyer, oppsett, sudoku og Rough Guides.

Det siste er et program som oppdateres mot en database, og gir deg informasjon om hoteller, restauranter, severdigheter og annet i en selvvalgt by. I alt er det 16.000 byer i basen – fem av disse ligger i Norge (Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Trømsø).

Fra en ikonbasert meny kan vi lese om byen, hotellene og underholdningstilbudet. Informasjonen er statisk, så du kan finne et teater, men ikke se hva som spilles – i alle fall ikke på teatrene vi sjekket. Til gjengjeld får du opp kart som viser hvor i byen stedet du har slått opp ligger.

Musikkspilleren er god, med støtte for stereo bluetooth. Stereo hodetelefoner følger med (ikke trådløst). Hodesettet kobles til mini-USB-kontakten på telefonen – den samme kontakten som brukes til lader og dataoverføring. Vi savner overgang til vanlige hodetelefoner. 

Bra lyd
Lydkvaliteten ved samtaler er det ikke noe å utsette på. Tastaturet er også meget beghagelig å bruke, og tekstmeldingsfunksjonene er gode. Vi savner riktig nok plass til flere meldinger i minnet. 

Totaltsett en mobiltelefon som hevder seg godt i konkurransen, med skjerm, design og HSDPA som de viktigste fordelene. Kameraet er greit nok, men ikke på høyde med de mer rendyrkede kameramobilene som Nokia N73, N75 eller Sony Ericsson K800/K810. Til gjengjeld er den atskillig slankere enn de nevnte modeller.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen