Kan Vista skade Microsoft?

I en rapport publisert av Sanford C. Bernstein tror man alle de negative oppfatningene av Windows Vista, kan skade Microsofts økonomi.

Windows Vista har vist seg å kreve ganske mye systemressurser og for brukere av bærbare maskiner er situasjonen til tider helt uholdbar – spesielt dersom man bruker maskinen i jobben (tid = penger?).

Selv de enkleste operasjoner kan til tider virke utrolig trege med Windows Vista (for eksempel ved bytting av trådløst nettverk eller få maskinen ut av dvalemodus). Dette gir selvfølgelig ingen positiv følelse for brukerne av operativsystemet, noe som har ført til klager og tvunget en rekke PC-leverandører til å tilby en nedgraderingsopsjon til Windows XP.

Forrige uke gikk Microsoft i spissen og sa at man absolutt ikke burde hoppe over Windows Vista og forvente å gå fra Windows XP direkte til Windows 7, som kommer i 2010. For mange brukere betyr nok anbefalingen absolutt ingenting fordi man ganske enkelt ikke har tålmodighet til å bruke Vista.

I Bernstein-rapporten heter det at bedrifter over hele verden nekter å flytte over på Vista og at konsekvensen kan skade Microsoft rent finansielt – både i 2008 og 2009. Svært få bedriftskunder ser nemlig noen reell, synlig verdi av å bytte ut XP med Vista. Widgets og detaljrikt brukergrensesnitt er neppe argumenter som er gode nok.

Windows 7 forventes på markedet i begynnelsen av 2010, men ifølge Microsoft blir det ingen ny kjerne og maskinvarekravene som fulgte med Vista vil trolig bli videreført (og vel så det) med Windows 7.

(Kilde: ITWorld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen