Kan ta en uke før mobilnettet er oppe

Kan ta en uke før mobilnettet er oppe

Flere tusen mistet dekningen etter ekstremværet Dagmar.

Etter uværet som herjet store deler av vestlandet og midtnorge har mange tusen mobilabonnenter mistet dekningen. Både Netcom og Telenors mobilnett har problemer, og det kan ta inntil en uke før alt fungerer som det skal, ifølge dagbladet.no.

Netcoms kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus forteller at omkring 200 basestasjoner er ute av drift, og at de for det meste befinner seg i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Hedmark og Sør-Trøndelag.

Det er hovedsaklig strømbrudd frem til basestasjonene som skal være årsaken til at mobilnettet er nede for telling i disse områdene. I noen tilfeller skal det dreie seg om skader på selve stasjonene.

Vurderer flere aggregater

De fleste basestasjoner har nødutstyr, slik som batterier eller aggregater. De største stasjonene kan fungere i et par dager etter et strømbrudd, mens de minste kun holder noen timer, forteller Atle Lessum i Telenor.

Dersom problemene med strømforsyningen blir langvarige vil Telenor vurdere å sette ut nye nødaggregater, sier Lessum videre.

Også for Telenor er det i hovedsak vestlandsområdene som er problematisk. Sogn og Fjordane, Nordhordland og Møre og Romsdal er de hardest rammede områdene.

Ingen dekning uten strøm

– Dette føles dårlig gjort å si, men du må nesten spørre kraftselskapene om når alt er på nett igjen. Vi er avhengige av strøm for å kunne komme opp, forteller Lessum.

Foreløpig fins det ikke noe anslag på når strømforsyningen vil gå som normalt igjen i de rammede områdene.

(Kilde: db.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen