Kan skade hørselen

Bilde - Litt av 65-serien

Fra venstre: C65, S65 og M65.

Under rutinemessig testing i Siemens mobiles laboratorier ble det oppdaget en programvarefeil i 65-serien. Denne feilen omfatter Siemens C65, CX65, M65 og S65 ifølge Siemens selv. Alle modellene er mer eller mindre nykommere, men utgjør allerede 1,5 prosent av Siemens samlede salg i år.

Telefoner med Telenor Entry-konfigurasjon rammes ikke av denne feilen. Grunnen til dette er at oppstarts- og avslutningsmelodien er forskjellige fra telefoner uten Telenor Entry.

Programvarefeilen som nylig ble oppdaget finnes kun i versjon 11 og tidligere versjoner av telefonenes programvare. For å sjekke programvareversjon taster du "*#06#" mens mobiltelefonen står i standby modus uten tastelås. Deretter velger du "Info".

Dersom en telefonsamtale avbrytes på grunn av at batteriet er utladet kan denne mulige programvarefeilen føre til at mobiltelefonen spiller avslutningsmelodien svært høyt. Hvis telefonen holdes tett mot øret i øyeblikket kan dette i ekstreme tilfeller være til skade for hørselen.

Siemens anbefaler at brukere av gjeldende modeller og programvare deaktiverer avslutningsmelodien eller avslutningsanimasjonen.

For å deaktivere avslutningsmelodien:
1. Åpne menyen ved å trykke inn joysticken når den står i idle/standbymodus.
2. Gå til meny 9 - Innstillinger. Trykk joysticken inn når Innstillinger er uthevet.
3. Gå til Ringetoner, trykk på Velg/joystick.
4. Gå til Flere melodier, trykk på Velg/joystick.
5. Gå til Avslutningsmelodi. Er den huket av velger du å slå av ved å trykke på venstre funksjonstast (merket Slå av)

Med disse fem enkle stegene vil du ikke lenger trenge å bekymre deg for hørselen når batteriet begynner å gå tomt under en samtale. Likevel anbefales det å oppdatere programvaren her og da, da dette også byr på en rekke andre fordeler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen