Kan nye hull føre til Blaster II?

Det har denne gangen blitt oppdaget tre hull i RPC-protokollen, nærmere bestemt i RPCSS. Sikkerhetshullene har alle å gjøre med måten RPC håndterer ugyldige strenger og en angriper kan utnytte dette til å skaffe seg full kontroll på systemet gjennom å "sprenge" bufferen.

Hullene er av samme type som Blaster-ormen utnyttet for å komme seg inn på tusenvis av datamaskiner forrige (og denne) måned.

Sikkerhetshullet rammer Windows NT 4.0, 2000, XP og Server 2003. Problemet karakteriseres som kritisk og det er derfor sterkt anbefalt at man laster ned "patchen" og installerer denne.

For å beskytte seg mot Blasters RPC-angrep, kan man sette opp en brannmur og filtrere port 135. Blasters spredning forrige måned skyldes nok først og fremst uvitenhet blant privatbrukere fordi mange ikke installerer sikkerhetsoppdateringer raskt nok og heller ikke ser nødvendigheten av brannmur.

Mer informasjon og selve oppdateringen finner du her: Microsoft Security Bulletin MS03-039. "Patchen" er også tilgjengelig gjennom WindowsUpdate: http://windowsupdate.microsoft.com/.

Microsoft har også lagt ut en guide for hvordan du kan sikre ditt system: Protect your PC.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen