Kan nettfotballen friskmeldes?
Teknofil

Kan nettfotballen friskmeldes?

TV 2 Sumo fikk mye kritikk for sine sendinger av Tippeligaen på nett etter første runde. Mange kunder ble svært frustrerte da de ikke fikk tilgang til sendingene da kampene ble sparket i gang. Nå i helgen gikk det langt bedre.

Les også: - Dette er ikke et problem.

Problemfri runde
Andre runde av Tippeligaen ble spilt denne helgen. TV 2 kan svært fornøyde melde at denne gangen gikk ting som det skulle.

- Denne gangen gikk det kjempefint. Vi hadde ingen problemer med pålogning slik som første helgen. Det skal samtidig legges til at også da fikk de aller fleste tilgang til kampene slik de skulle, forteller Marianne Røiseland, informasjonssjef for TV 2.


Likevel var det mange misfornøyde kunder hos TV 2 Sumo som den første helgen ikke fikk sett de kampene de ønsket. Konkurrenten VG var da kjapt på banen med å påpeke problemene. I en egenprodusert artikkel skrev VG at deres tilbud var klart best. Røiseland mener VG var vel kjappe med gratulasjonene.

- Jeg syns det er litt rart å skulle kåre sitt eget tilbud til det beste uten engang å teste vårt. Det er også merkelig at dette legges ut redaksjonelt, men det er en avgjørelse VG selv får stå for. Selv satser vi nå alt på at sendingene fremover skal fungere som normalt og med høy kvalitet. I det store bildet har TV 2 Sumo fungert svært godt, men det oppstod noe problemer når trykket ble så massivt som det ble første helgen, påpeker Røiseland.


VG på sin side hadde få problemer første helgen og heller ikke under andre runde. De har tidligere sagt til Teknofil at de er svært fornøyd med sine sendinger som har noen tusen seere per omgang. Noen eksakte seertall vil hverken TV 2 eller VG ut med, men ifølge Røiseland var pågangen noe mindre denne helgen enn under første runde. Hun mener det henger sammen med at kampene som ble spilt ikke var fullt så populære.

Nettet taklet belastningen
Det var også mange som fryktet at nettet ville få problemer når flere tusen nordmenn på samme tid skulle sette seg foran skjermen og laste ned direktesendt bilder på samme tid. IKT-Norge mente mange nettbrukere ville kunne oppleve at nettet ville gå tregt i denne perioden.

Les også: Vil fotballen knekke nettet?

Hittil har derimot ikke fotballen påvirket nettet i Norge i betydelig grad. Begge helgene hvor det har blitt sendt kamper fra Tippeligaen har nettet fungert stabilt. Prosjektleder hos IKT-Norge, Torgeir Waterhouse, er svært fornøyd med de erfaringene som så langt har blitt høstet.

- Så langt jeg har sett har dette fungert godt og det er knall. Dette viser at nettet er bærekraftig og kan brukes til flere formål. Men det er viktig at innholdsleverandørene er bevisste på hva de sender ut og at de fortsatt er oppmerksomme på hvordan det påvirker nettet. Her kan de ikke tillate seg å sove, sier han til Teknofil.


Det er nemlig ikke helt sikkert hvordan nettet vil oppføre seg i tiden som kommer. Fra og med påske vil NRK sende kamper fra 1. divisjon via sine nettsider. Både TV 2 og VG har uttrykt bekymringer for hvordan dette vil påvirke deres sendinger når enda mer informasjon skal overføres på samme tid til de tusen hjem her i landet.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen