Kan miste 3G-lisensen

I desember i fjor åpnet Nordisk Mobiltelefon sitt bygde-3G-nett i Norge. I februar kom meldingen om at NMT også hadde kjøpt en lisens til å bygge ut i Sverige. Slik skulle det imidlertid ikke bli.

Nå har NMT nemlig mistet lisensen selskapet kjøpte for 86 millioner svenske kroner i Sverige. Grunnen er såre enkel: De 86 millionene fra NMT kom ikke frem til det svenske Post og Teletilsynet før fristen gikk ut.

Det er flere som kjemper om den samme lisensen i Sverige. Og da det kom frem i en artikkel i avisen Ny Teknik at tilsynet ikke hadde mottatt pengene i tide, gikk selskapet som kom på andreplass i budrunden, Green Network, til retten og krevde NMT diskvalifisert fra budgivningen.

Retten gav Green Network rett, og NMT kan dermed se langt etter sin 3G-lisens i Sverige. Det var imidlertid ikke mye om å gjøre flr NMT kunne sittet med lisensen i sin hule hånd. Operatøren hadde nemlig betalt beløpet. Problemet var at tilsynets bank, Nordea, ikke fikk pengene tidsnok til at de ble overført til Post- og Teletilsynet før fristen gikk ut.

NMT har anket rettavgjørelsen. Det er imidlertid fortsatt ikke klart om saken skal tas opp igjen i en høyere rettsinnstans.

Katarina Wretman i det svenske Post- og Teletilsynet mener at retten burde ta hensyn til at det er Nordea som har begått en feil. I følge Mobil.se mener hun det vil få altfor store konsekvenser for 3G-utbyggingen i distriktene om NMT blir fratatt lisensen.

- Urimelig
- Vi synes det er urimelig å skulle avvise en søknad fordi vår bank gjorde en feil, sier hun.

Jan Freese, talsmann i NMT, er overhodet ikke bekymret for at lisensen skal glippe ut av selskapets hender for godt.

- Vi ser tiden an med den største rolighet. Vi legger ikke ned noen virksomhet, men fortsetter som før, sier han til Mobil.se.

Her i Norge er NMTs nett i full vigør allerede. Vil du vite mer om operatørens 3G-nett, kan du lese vår test.

(Kilde: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen