Kan lagre 2 GB data


Tidligere i år kunne Toshiba fortelle at de var i ferd med å utvikle en ny harddisk på størrelse med et frimerke. Nå har selskapet gjort unna det meste av utviklingsarbeidet, og vil starte full produksjon av harddisken.

Den nye disken vil være på størrelse med et SD-kort, med en tykkelse på magre 3,3 mm. Til tross for de små dimensjonene skal Toshiba tilby disken i størrelser helt opp til 2 GB. Det åpner en helt ny verden av muligheter for lagring på små enheter som mobiltelefoner og MP3-spillere.

En annen fordel ved den nye disken er at den skal være svært driftssikker. Ifølge Toshiba tåler den dobbelt så harde støt som tilsvarende harddisker i 1,8-tommers format, som blant annet brukes i Apples iPod. I tillegg skal disken kun bruke halvparten så mye strøm som sine slektninger.

Nå håper man at mobilprodusentene vil fatte interesse for den nye disken. Masseproduksjon av disken vil starte før årets slutt, og etter dette regner man med at mobiltelefoner og andre enheter med 2 GB disk vil dukke opp på markedet i løpet av tre-seks måneder.

Samsung har forøvrig allerede lansert en mobiltelefon med innebygget harddisk. Denne har en lagringskapasitet på 1,5 GB.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen