Foreløpig ser den ut til å komme 1. juli (Bilde: Apple / Alexander Hafemann)

Kan komme til Norge 1. juli

Siste arbeidsdag før mandag 9. juni svirrer fortsatt ryktene rundt Apples Iphone. Til tross for at det er mer eller mindre avklart at Steve Jobs vil dra "something special" opp av jakkelommen, så flommer nettet nærmest over av diverse rykter og spekulasjoner.

Noen tar for seg lanseringsdato, andre hvorvidt Iphone blir en halv millimeter tykkere, og enkelte om hvorfor det ikke finnes noen operatør i Japan, Italia eller Nederland enda, og om hvilke det i så fall burde være.

– Kommer til Europa 1. juli

Noe av det mer interessante er ryktene om at Apple vil lansere Iphone over hele Europa samtidig 1. juli. En ting er at dette er svært gode nyheter for oss her i nord, som ellers mest sannsynlig hadde kommet ganske langt ned på prioriteringslisten. En annen ting er at det isåfall betyr at Apple har et enormt apparat i sving for å kunne rekke over samtlige av de 21 landene som har "fått" telefonen til nå.

Etter det Amobil kjenner til kommer operatøren innen et par uker å holde en større event i flere av de store norske byene. Gitt tidspunktet 1. juli og det faktum at ting ellers står ganske stille i telebransjen i juli, er det trolig Iphone det er snakk om.

To nye Iphone-telefoner?

Et annet rykte som er verdt å ta med seg er muligheten for at det vil bli lansert ikke én, men to Iphone-telefoner mandag. Bilder av det som angivelig skal være to forskjellige Iphone-skjermer har svirret rundt på nettet i hele dag. Den ene skjermen er på 3,2 tommer mens den andre er på 2,8 tommer.

Dersom det er hold i sistnevnte rykte kan ting tyde på at det er den lenge omtalte "billig-Iphone" med GPS til 1000 kroner det er snakk om.

– Vil få fart på mobil-TV

Men at ryktestormen rundt Apple og Iphone engasjerer er det ingen tvil om. Analyseselskapet Analysys Mason gir i sin siste rapport en mer kuriøs betraktning over spekulasjonene, der selskapet hevder Iphone kan få fart på mobil-TV.

Bakgrunnen for påstanden er at Iphone-brukere generelt bruker og har brukt video over mobilnettet eller mobil-TV mer enn gjennomsnittet. Og dersom en 3G-Iphone skulle slå an, så kan det friste operatørene til å utvide TV-tjenestene sine i håp om mer datainntekter. Dette, mener Analysys Mason, kan få utbyggingen av dedikert TV-teknologi til å skyte fart, siden mobilnettet ikke tåler for store mengder TV-trafikk.

Apple-lanseringen starter klokken 0900 amerikansk tid i San Fransisco, som tilsvarer 18:00 her hjemme. Amobil vil følge lanseringen live og komme tilbake med informasjon og lanseringsnyheter fortløpende i løpet av mandag kveld.

(Kilder: Apple, Engadgetmobile, Cellular-News, ITavisen, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen