Kan klone identiteten din

RFID-teknologien skal gjøre hverdagen enklere for oss alle. Det amerikanske selskapet CityWatcher har allerede valgt å implantere RFID-brikker i armene på sine ansatte. Men skal vi tro hackerne Annalee Newitz og Jonathan Westhues, kan hverdagen din også bli betraktelig vanskeligere om du har en RFID-brikke plantet under huden.

I følge Engadget har Annalee Newitz og Jonathan Westhues greid å kopiere all informasjon på den typen RFID-brikker som brukes under huden fra brikkeprodusenten VeriChip.

For å klone brikken, ble den først skannet ved hjelp av en vanlig RFID-leser, og deretter med et hjemmelaget leseapparat, som var koblet til en PC. PC-en leste så av brikkens signaler. Deretter skannet de PC-en med den vanlige RFID-leseren, og fikk opp den samme informasjonen som RFID-brikken bar på. Dermed var brikken klonet.

Derfra er det ingen sak å lage en splitter ny RFID-brikke og legge inn nøyaktig samme informasjon som fra den originale brikken. Skulle en slik aktivitet bli vanlig, vil det i teorien bli langt enklere å misbruke andres identitet til å for eksempel komme seg over landegrenser eller begå forbrytelser.

VeriChip har foreløpig ikke kommentert saken med annet enn at de ikke har hatt mulighet til å undersøke saken, og at det fortsatt er vanskeligere å stjele informasjon fra en av selskapets brikker enn å rappe lommeboka fra noen.

Fordelen med å bli frastjålet lommeboka fremfor å bli uvitende frastjålet identifikasjonen din fra en brikke i armen, er at du omsider legger merke til at lommeboka di er borte.

RFID-teknologien møter en økende motstand, og i går kunne vi fortelle om en gruppe forskere i Nederland som har laget et apparat som er i stand til å spore opp RFID-lesere og blokkere dem. Du kan lese mer om denne saken i artikkelen "Protesterer mot RFID-brikker".

(Kilder: Engadget, Techdirt)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen