Kan iPad hamle opp med denne?

Det har blitt annonsert nok av iPad-utfordrere den siste tiden, men få har vært like imponerende som israelske MasterPad.

Les også: Slik kjøper du iPad billigst

Dette er et hakket større nettbrett enn iPad med en hakket større skjerm – 11,6 tommer. Oppløsningen er også rundt 30 prosent høyere enn på iPad – 1366 x 768 piksler. Litt tyngre er den nok dessverre også – 990 gram mot iPads 700 gram.

Men om man kan leve med et litt større brett, så er til gjengjeld Masterpad svært så kapabel.

Brettet har alt av tilkoblingsmuligheter man kan savne i dagens iPad. To stykk USB-porter gjør det mulig å koble til alt fra harddisker til tastatur og mus. Det har også en mini-HDMI-utgang som gjør den mulig å koble til TV-en og spille av film, serier og annet innhold i full HD (1080p). Det vil si tre ganger så høy oppløsning som iPad.

Innebygget kamera
MasterPad kan skilte med et innebygget webkamera på 1,3 megapiksler som kan brukes til videokonferanser og stillbilder. Og den støtter naturligvis Flash, slik at du kan bruke alt som måtte være der ute av videotjenester og nettspill.

Nettbrettet er i likhet med iPad bygget i aluminium og magnesium. Lagringskapasiteten er også den samme som på iPad - 32 GB og 64 GB. Nettbrettet har også innebygget 3G som lar deg surfe via mobilnettet.

Operativsystemet i bunn er Windows 7. Det vil si at du får et fullblods operativsystem, uten en del av forenklingene man finner i iOS. Selskapet bak nettbrettet, Pegatron, melder at de også jobber med en egen utgave basert på Android.

En av Masterpads svakheter er den korte batterilevetiden. Den store skjermen og den innebygde Atom-prosessoren på 1,66 GHz tømmer batteriet på fem timers bruk. Til sammenligning skal en iPad kunne holde ut ti timers vanlig bruk.

Nettbrettet er ifølge Pegatron ventet på markedet om "noen måneder". Noen pris er enda ikke klar.

Microsoft på krigsstien
Steve Ballmer, administrerende direktør i Microsoft, har tidligere varslet at iPads suksess skal stoppes med en armada av Windows-baserte nettbrett.

Og det er med god grunn at Microsoft bekymrer seg for Apple. iPad står nå for 7 prosent av alle bærbare PC-er solgt på verdensbasis. Apple har dermed gått fra å være verdens 7. største produsent av bærbare PC-er til den 3. største på bare tre måneder.

Du kan se video av Masterpad på Engadget.

Les også: Slik er iPad etter tre uker

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen