Et mulig bilde av den kommende toppmodellen har allerede lekket.

Kan Google kuppe iPhone-salget?

Google og Samsung samarbeider om supermobil.

Slik ser Bluetooth SIGs side for det nye produktet ut.
Slik ser Bluetooth SIGs side for det nye produktet ut.
Et ukjent Samsung-produkt for entusiastene er prisnominert.
Et ukjent Samsung-produkt for entusiastene er prisnominert.
Samsung pleier å kalle produktlanseringene sine Unpacked. Foreløpig er det uvisst hva de vil lansere om to uker.
Samsung pleier å kalle produktlanseringene sine Unpacked. Foreløpig er det uvisst hva de vil lansere om to uker.

Googles neste flaggskiptelefon er på vei. Ryktene skal ha det til at den heter Nexus Prime og kommer fra Samsung – samme selskap som leverer dagens Nexus-modell; Nexus S. Nå er det muligens Nexus Prime som er på vei gjennom Bluetooth-godkjenning.

Organisasjonen Bluetooth SIG skal nemlig godkjenne alt nytt Bluetooth-utstyr. Denne sertifiseringen er vanligvis et av de siste skrittene som tas før en offisiell lansering av produktet.

Modellen som nå er til godkjenning er inne under modellnavnet GT-I9250, og navnet Nexus Prime er ikke nevnt i sertifiseringen.

Et bilde av det som muligens er Nexus Prime lekket nylig:
Slik ser Googles nye flaggskip ut

Ukjent produkt nominert til pris

De siste dagene har flere nyheter rundt Samsungs mystiske Android-kjempe dukket opp.

I bransjeforeningen CTIAs årlige prisutdeling "Hot for the Holidays" er et ukjent Samsung-produkt nominert i kategorien for spill- og underholdningstelefoner.

I nominasjonen står det at produktet vil bli lansert av Samsungs amerikanske avdeling.

Ny produktlansering 11. oktober

Som om ikke det var nok skal Samsung holde en ny produktlansering i San Diego den 11. oktober. Foreløpig er det heller ikke her kommet offisielt ord om hva som skal lanseres på den såkalte Unpacked-tilstelningen.

Det er verdt å få med seg at kjempemobilen Samsung Galaxy Note foreløpig ikke har hatt amerikansk lansering. Unpacked-arrangementet kan altså også dreie seg om en mobil vil allerede kjenner til.

Forsinkelser?

Mange av ryktene omkring Nexus Prime går ut på at den vil ha en systembrikke med tokjernet prosessor på 1,5 GHz. Leverandøren det er snakk om er Texas Instruments.

Nå viser det seg at at brikken, en OMAP 4460, er utsatt. Det betyr at andre enheter basert på den må kjøre tregere løsninger, eller utsette lanseringen.

Hva dette betyr for en eventuell Nexus Prime er usikkert. Samsung har i dag produkter basert på sine egne Exynos-brikker, i tillegg til brikker fra Qualcomm og nVidia.

Ny Android kommer

Det vi uansett vet er at neste storoppdatering av Android er nært forestående. Fra Google heter det at Ice Cream Sandwich blir lansert en gang i løpet av oktober eller november.

Det er lite sannsynlig at de vil ønske å lansere neste Android uten å samtidig slippe et flaggskip som er koblet til versjonen.

Etter måneder med patentkrig mellom Apple og Samsung er det uansett verdt å merke seg at 11. oktober er fire dager før salget av iPhone 5 sannsynligvis går i gang.

Ryktene rundt iPhone-lanseringen har i lang tid hevdet 4. oktober som lanseringsdato og 15. oktober som salgsstart. Apple kalte nettopp inn til iPhone-lansering. Med den korte avstanden mellom lanseringer og salg som Apple pleier å kjøre, er det sannsynlig at også ryktene om salgsdato også er riktige.

Les mer om Apples innkalling her:
– La oss snakke iPhone

(Kilder: androidandme.com, pocketnow.com, gsmarena.com, slashgear.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen