Kan Dell overta Suns Opteron-posisjon?

Alternativ tekst mangler

Dell er kjent for å ha høyt volum på sitt salg av diverse maskinvare, deriblant servere. Når AMD introduserer "Barcelona"  i midten av året, kan Dell vise seg å bli en viktigere partner for AMD enn det mange hadde trodd.

Sun ble tidligere karakterisert som den viktigste AMD-partneren, men denne sitausjonen kan bli endret nå som selskapet har gått tilbake til å satse på Intel-prosessorer. Når AMD lanserer "Barcelona" er sjansen stor for at Dell kommer til å utvide produktseriene og dermed få enda flere Opteron-maskiner å tilby.

I fjor utvidet både HP og IBM med nye Opteron-systemer. Det er fortsatt utbekreftet hva som kommer til å skje i år, men uoffisielt ser sistnevnte ut til å ha fått tilbake troen på Opteron etter å hatt tørke på denne fronten etter sin første lansering for flere år siden.

Med Dells kvantumsfokus og logistikk er det ingen umulighet at selskapet kan bli AMDs viktigste partner i 2007 dersom "Barcelona" blir en suksess. Ifølge AMDs egne uttalelser skal denne prosessoren gi minst 40 prosent høyere ytelse enn tilsvarende "Clovertown" firekjerne fra Intel.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen