Kan brukes i hele verden

UTStarcom er en ukjent produsent for de fleste, og det ikke uten grunn. For mens Nokia og Sony Ericsson hovedsaklig produserer GSM-telefoner, har UTStarcom til nå kun produsert CDMA-telefoner.

Men dette endrer seg nå. Fredag kunne UTStarcom nemlig vise frem T66, som er selskapets første telefon med støtte for både CDMA og GSM 900/1800. Dermed kan T66 brukes over absolutt hele verden, ettersom alle land med mobildekning i dag enten har ett oppegående GSM- eller CDMA-nett.

En annen nyhet med T66 er at telefonen også kan kjøre på begge frekvenser samtidig. Det innebærer at du i dekningsfattige områder kan bytte mellom GSM-nett og CDMA-nett, for på den måten kunne benytte telefonen i grisgrendte strøk uten hensyn til nettverkstype. Mange land med lav befolkningstetthet i enkelte områder kjører en kombinasjon av GSM og CDMA, som for eksempel Kina og USA, og T66 er dermed den perfekte telefonen for nettopp slike områder.

Forretningsfolk som reiser mye vil også kunne dra nytten av den doble nettstøtten. I dag må mange amerikanske forretningsfolk leie telefon på reiser i Europa og motsatt, fordi telefonen deres enten kun støtter GSM- eller CDMA-nettet.

Til tross for at den doble nettverksstøtten legger beslag på mye av plassen i T66, er ikke modellen teknisk helt akterutseilt. Utstyrt med et 1,3 megapikslers kamera, 64 MB innebygget minne, mp3-spiller og en to tommers TFT-skjerm kan den by på mer enn bare telefonsamtaler i eksotiske land.

Ettersom UTStarcom ikke selger telefoner her til lands er det tvilsomt at T66 vil finne veien over Norges grenser. Men i og med at T66 bryter barrieren mellom CDMA og GSM er det ikke utenkelig at vi også i nær fremtid får kjøpt telefoner med både GSM- og CDMA-støtte.

(Kilder: UTStarcom, Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen