Kan bli norsk priskrig

SX1 med sverd

I den siste tiden har priskrigen mellom mobiloperatører i Danmark tatt helt av. Den danske operatøren SmartTalk kjører nå en SMS-pris på kun 19 øre per melding. Minuttprisen er på kun 80 øre. Videre får man 50 gratis SMS eller 10 kroner i taletid ved å registrere seg som kunde.

Det spesielle ved SmartTalks konsept er at kundene selv fyller på kortet sitt over Internett, og firmaet sparer da penger på å slippe å bruke resurser på å sende ut regninger, kontantkort og lignende. Videre kommer dette kunden til gode i form av lavere priser. Mobyson er et eksempel på en norsk mobiloperatør der det brukes samme metode.

Det er nettbaserte kontantkortløsninger som er driveren i markedet, mener telekomanalytikeren John Strand.

"Disse operatørene opererer med tilbud som er vesentlig bedre enn bedriftsmarkedets tilbud. Dette har rammet operatørenes regnskaper hardt", sier han. "De lave prisene gir store økninger i mobiloperatørenes nettverk uten at trafikkveksten oppveies i prisfallet", legger han til.

Ifølge Nadir Nalbant, administrerende direktør i Sense, er Danmark omtalt som et "mobil-helvete" for tilbyderne. Dette er på grunn av den knallharde konkuransen. Nalbant har tidligere gjettet på at vi får et snev av danske tilstander også i Norge, noe kundene får nyte godt av.

Utviklingen her i Norge begynner å ligne den danske priskrigen. Her ser priskrigen ut til å begynne hvert øyeblikk. Operatører som kun har nettbaserte påfyllings-metoder for kontantkort begynner også å innta markedet her til lands. Også i Sverige og Finland har det startet en priskrig takket være slike operatører.

Strand er ikke overrasket over utviklingen i det norske markedet i forhold til det danske.

"Det er det jeg hele tiden har sagt. Vi ser det samme i Finland, og det samme begynner å skje i Sverige. Det kommer derfor til å hende i Norge også", sier han.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen