Kan bli mobiloperatør

Apple har det siste året gjort flere forsøk på å tilnærme seg det mobile markedet, med blant annet den såkalte iTunes-mobilen.

Denne telefonen er et samarbeidsprosjekt mellom Apple og Motorola. Enheten skal bli den første telefonen til å støtte Apples mobile utgave av musikkprogrammet iTunes.

iTunes Mobile, som programmet heter, var forventet å dukke opp i juni. Vi har hittil ikke sett snurten av programmet, og kunne i april fortelle at grunnen var manglende avtaler med mobiloperatører.

Ifølge nettstedet Forbes ser det ut til at løsningen for Apple blir å selv starte opp som mobiloperatør.

Det amerkanske selskapet vil antakelig bli en virtuell mobiloperatør. I praksis innebærer dette at Apple leier kapasitet til sine brukere i en annen mobiloperatørs nett.

Nærliggende eksempler på slike virtuelle operatører er Tele2, Chess, DJuice og Sense.

Det er imidlertid ikke sagt at alt vil gå på skinner selv om selskapet velger å leie nett av en annen operatør.

Vanskelige operatører
Ifølge Rob Enderle, analytiker i The Enderle Group, kan Apple komme til å støte på problemer når de skal prøve å forhandle seg til å leie nett hos en operatør. Han sier til Forbes at operatørene antakelig vil vegre seg for å slippe Apple inn i sitt nett på grunn av deres store fokus på musikkprogrammet iTunes og den kommende mobilversjonen av programmet.

Apples planlagte mobile musikktjeneste innebærer å la brukerne laste ned musikk til sin PC for deretter å laste det opp til mobiltelefonen, som igjen fungerer som en MP3-spiller.

Ved å la Apple få innpass i sitt nett, vil eventuelle operatører kunne miste inntekter ved at kundene ikke laster ned musikken direkte til mobiltelefonen. Kundene trenger derfor heller ikke å betale for den ekstra trafikken de påfører nettet:

- De (operatørene) kommer ikke til å like det. De ser helst at Apple endrer mobiltelefonene slik at musikken lastes direkte ned fra nettet og ikke via PC.

Til tross for vanskelighetene Apple kan risikere å møte, har Enderle ingen problemer med å forestille seg Apple som en virtuell operatør:

- Det ville utvilsomt være den beste løsningen for Apple. Jeg tror det ville vært smart av dem å gjøre det.

(Kilder: Forbes, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen