Kan bli bråstopp for MTU

Jo Lerheim mener de nye termineringsprisene er uhørte.
Jo Lerheim mener de nye termineringsprisene er uhørte.

Post- og teletilsynet har tidligere denne uken varslet om endring i termineringsprisene for en rekke mobiloperatører. Nå vil de pålegge Tele2, Network Norway og MTU å redusere termineringsprisen til 75 øre minuttet innen 2010.

Termineringsavgiften bestemmer hvor mye operatørene kan fakturere hverandre når kundene krysser de forskjellige mobilnettene. For eksempel har konkurransen lenge blitt regulert ved at Netcom kan kreve et høyere beløp når Telenors kunder ringer deres nett enn Telenor har hatt muligheten til.

MTU mener det kan føre til bråstopp i utbyggingen av deres nye mobilnett.

– Dramatisk endring

Jo Lerheim, administrerende direktør i MTU, mener at dette er den mest dramatiske endringen noensinne. Han sier til nettavisen Inside Telecom at han reagerer på både prishoppet og tidsaspektet, og han er også misfornøyd med at MTU har blitt sidestilt med mobilnettet til Tele2 og Network Norway som har mange flere kunder enn MTU.

– Det kan bli bråstopp i utbyggingen her, sier Lerheim til Inside Telecom.

– Mild regulering

Det har lenge vært kjent at termineringsprisene operatørene for lov å fakturere for skal gradvis reduseres. Mens MTU, Tele2 og Network Norway må ned til 75 øre minuttet, reguleres Netcom og Telenor helt til maksimal pris på 45 øre minuttet i 2010.

– Vi mener dette er en svært mild regulering, uttaler Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet til Inside Telecom.

Jon Fredrik Baksaas, administrerende direktør i Telenor, har tidligere kalt termineringsprisene en ren vendetta som hemmer innovasjon. Han mener at reguleringen er en ren subsidiering av de små selskapene, betalt av de store, ifølge Dagens IT.

(Kilder: Dagens IT, Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen