Kan bli billigere med mobilt nett

Både innholdsleverandører, nettbutikker og operatører ønsker at vi skal ta i bruk mobilt internett. Nye tall fra Netcom viser imidlertid at bruken av internett på mobilen står stille.

- Sammenlignet med 2006, stod utviklingen stille i 2007, sier informasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i Netcom til digi.no.

Han kan fortelle at selv om bruk av internett på mobilen står stille er det mange som har tatt i bruk teknologien for å koble opp PC-en sin på nettet. Connect-abonnementene til Netcom tredoblet seg nemlig fra 2006 til 2007.

Tror prisen har skylden
Vederhus innrømmer at prisen kan ha litt av skylden for at bruken ikke går opp. Det kan fort bli veldig dyrt, på grunn av at operatørene tar seg godt betalt per megabyte, med mindre man har et spesialtilpasset abonnement.

Det sier seg selv at når hjemmesiden til VG er nærmere halvannen megabyte stor flyr pengene fort. Netcom vurderer nå å sette ned prisene.

- Vi ser at vi har et enormt potensial hvis vi hadde fått flere til å bruke mobilt Internett. Det kan være at vi skal se på prisene, sier Vederhus til digi.no.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen