Skyfire finnes i beta til WM og Symbian. (Bilde: Skyfire.com)

Kan banke Opera Mini

Slik ser Skyfire ut.
Slik ser Skyfire ut.

Den minimalistiske nettleseren Opera Mini har lenge vært en favoritt blant mobilsurferne. En av årsakene til dette er at nettstedene du besøker blir sendt gjennom Operas egen server, der de krympes og tilpasses mobiltelefonen din.

Resultatet av dette er at det genereres mindre datatrafikk, slik at surfingen både går raskere og blir billigere enn med en nettleser som laster ned sidene i sitt originale format.

Skyfire overgår Opera Mini

Alt tyder nå på at Opera Mini får sin første virkelig farlige konkurrent. Selskapet Skyfire, som ble stiftet i 2006, har nemlig laget en nettleser som byr på alt du finner i Opera Mini, og mer til.

Nettleseren bærer det samme navnet som produsenten, Skyfire, og benytter den samme nedlastningsmetoden som Opera Mini. Nettstedene ferdigtygges altså før de hentes ned til mobiltelefonen din. I tillegg til den samme kjappheten som Opera Mini, byr nettleseren i tillegg også på funksjonalitet som til nå har vært forbeholdt tyngre og mer avanserte nettlesere.

Se film direkte i nettleseren

Blant annet finner du støtte for flash, slik at du kan vise flashbaserte videoer, programmer og annet mens du surfer. Du kan også se film direkte i nettleseren takket være støtte for Quicktime- og Windows Media-formatene.

I tillegg er det støtte for Ajax, som gjør det mulig å oppdatere deler av et nettsted, for eksempel et bildegalleri, uten å måtte laste hele nettstedet på nytt.

Kun for smarttelefoner

I motsetning til Opera Mini, som kan brukes i de aller fleste mobiltelefoner på markedet, skal Skyfire kun lages for smarttelefoner. Foreløpig er programvaren ute i betaversjon for telefoner med Symbian og Windows Mobile.

Dersom du vil lese flere detaljer om den lovende nettleseren, eller melde deg opp for betatesting, kan du besøke Skyfires egne hjemmesider. Det skal nevnes at amerikanske brukere blir prioritert, og at alle utenfor USA blir satt på venteliste.

(Kilde: symbian-freak.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen