Nesten tre fjerdedeler av all mobilsurfing skjer via Wifi. Det mener EU-kommisjonen kan være redningen for fremtidens mobilnett. (Bilde: iStockPhoto)

Kan redde sprengte mobilnett

Nå vil EU ha mer Wifi til folket.

71 prosent av all nettsurfing med mobiltelefon skjer via Wifi. Det er nesten tre fjerdedeler av all mobilsurfing. En undersøkelse bestilt av EU-kommisjonen viser at dette tallet fortsatt kommer til å stige fram til 2016. Da er det ventet at 78 prosent av mobilsurfingen skjer via Wifi, trådløs internett-tilkobling med relativt kort rekkevidde.

Nå vil EU-kommisjonen legge til rette for mer Wifi:

– Wifi er en enorm suksess, og en seier for alle involverte. Jeg skal sørge for at EU-kommisjonen legger til rette for videre utnyttelse av wifi gjennom ekstra spektrum og lettere regulering, sier EU-kommissær Neelie Kroes i en pressemelding.

Kan redde sprengte mobilnett

Wifi løftes fram sammen med minibasestasjoner som en mulig løsning på en fremtidig kapasitetskrise i europeiske mobilnett.

– Disse teknologiene kan avhjelpe situasjonen i landene hvor det er trafikkork i mobilnettene. Samtidig minimeres kostnaden for både operatørene og brukerne, skriver EU-kommisjonen.

Kroes, som er EUs kommisjonær for mobil og bredbånd, tror mobiloperatørene kan spare flere titalls milliarder euro ved å satse på Wifi.

Nå vil EU-kommisjonen jobbe for at det settes av dedikerte frekvenser til Wifi på verdensbasis. I tillegg vil de kutte i byråkratiet for å gjøre utbyggingen enklere. Med automatiske påloggingsprosedyrer som forenkler bruken og nytt utstyr som støtter raskere overføringshastigheter vil Wifi bli enda mer populært, tror Kroes.

Les mer: Slik får du bedre innendørsdekning >>

(Kilde: Inside Telecom/Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen