Kan lese fingeravtrykkene dine på avstand

Teknofil Kan lese fingeravtrykkene dine på seks meters avstand

Kan lese fingeravtrykkene dine på avstand

Best å holde hendene i lomma heretter.

Fingrene av fatet! På film og TV er vi vant til å se at det å ta fingeravtrykk innebærer blekk og papir, men dette er det såvisst slutt på. Det amerikanske selskapet IDair tilbyr nemlig en mobil skanner som kan ta bilder av fingeravtrykkene dine på avstander opptil 6 meter unna.

Den nye og forbedrede AIRprint-skanneren deres har jekket opp rekkevidden fra 1,5 meter til 6 meter, men det er ikke noe monsterkamera med drømmeoppløsning som befinner seg inne i skanneren.

Fancy teknologi

AIRprint bruker isteden et par små kameraer på 1,3 megapiksler og en «blits» med polarisert lys, som gjør at lyset svinger i et bestemt plan. Det ene kameraet tar inn horisontalt, polarisert lys, mens det andre kameraet registrerer vertikalt.

Ettersom mønstrene på fingertuppene dine reflekterer lyset ulikt i de forskjellige planene, klarer de små kameraene å sammenligne data og, via en fancy algoritme, konstruere et nøyaktig kart over dine fingeravtrykk.

Alt dette skjer i tillegg svært raskt. AIRprint kan skanne alle fingrene dine på én hånd i løpet av en brøkdel av et sekund, selv om du er i bevegelse!

Uten at du vet det

Et mulig bruksområde for AIRprint er innen kjøp og salg. Istedenfor å gå rundt med bankkort, kan det være tilstrekkelig å veive med hendene for å identifisere deg og betale for varene dine.

Et annet åpenbart bruksområde er for myndigheter eller sikkerhetsfolk som vil identifisere mistenkte, foreta stikkundersøkelser på en flyplass og så videre. Du kan til og med bli skannet uten at du vet det.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Det er med andre ord best å holde hendene i lomma eller bruke hansker hvis du vil unngå å bli identifisert på offentlige plasser fra og med i dag.

Få mer informasjon om AIRprint på hjemmesiden til IDair.

(Kilde: Alabama Local News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen