Illustrasjonsbilde av hansken, hentet fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde av hansken, hentet fra patentdokumentet. (Bilde: USPTO)

Kan dette være den ultimate VR-kontrollen?

Sony har levert inn en patentsøknad på en «VR-hanske».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selve VR-brillene har nå begynt å finne formen sin, men når det gjelder hvordan brukere skal manøvrere i de virtuelle omgivelsene er løsningene noe mer mangfoldige. Nå har Sony en ny VR-kontroll på gang som du rett og slett kan tre på hånden.

Konseptet dukket opp i form av en patentsøknad som blant andre nettstedet Neogaf snappet opp nylig, og dreier seg om en slags VR-«hanske».

Kan gi fysiske tilbakemeldinger

Ifølge patensøknaden skal hansken inneholde sensorer som sporer hånd- og fingerbevegelsene, i tillegg til trykksensorer som registrerer trykk mot hansken på ulike deler av hånden.

Hansken skal inneholde flere ulike sensorer.
Hansken skal inneholde flere ulike sensorer. Foto: USPTO

Tanken bak trykksensorene er tilsynelatende å legge til rette for at fysisk interaksjon med objekter kan overføres til den virtuelle verdenen, noe Sony ser for seg kan utnyttes både i underholdningsøyemed og til å samarbeide med andre i et felles, virtuelt rom.

Patentteksten omtaler også muligheten for å inkludere haptiske tilbakemeldinger, altså tilsynelatende en form for simulering av fysisk berøring ved interaksjon med virtuelle objekter. 

Har VR-briller på gang

Sistnevnte punkt er nok ganske viktig dersom produktet skal være interessant i VR-sammenheng. Ennå eksisterer konseptet altså kun som en idé, og det tar som kjent ofte lang tid fra patent til virkelig produkt, så man bør nok ikke forvente noen snarlig markedslansering.

Produktet er nok tiltenkt Sonys VR-briller «Morpheus», som først ble avduket i 2014 og som skal komme i løpet av første halvdel av 2016. Ennå har ikke produktet fått en spesifikk lanseringsdato.

I mellomtiden skal det slippes flere andre VR-briller: HTC Vive er et av de morsomste produktene vi har prøvd »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen