Kan dette bli den ultimate VR-kontrollen?
(Bilde: Kickstarter)

Kan dette bli den ultimate VR-kontrollen?

Se videoen av den nye bevegelsessensoren som er lansert på Kickstarter.

Det skorter ikke akkurat på nye konsepter når det gjelder bevegelsessensorer, og nå har det dukket opp enda en som kanskje kan bli en sterk kandidat innen blant annet VR. Sensoren heter «Gest» og er lagt ut på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter.

Gest er en slags «hanske» som du trer på fingrene og som skal være i stand til å registrere hånd- og fingerbevegelsene med høy presisjon.

Produktet består av én hovedenhet som du fester på selve hånden, og som inneholder mesteparten av maskinvaren, og fire små sensorer som festes til fingrene. Disse er koblet til hovedenheten med ledninger, og leser av den nøyaktige posisjonen til fingrene.

Bluetooth-basert

Ifølge utviklerne skal det være bygget inn til sammen 15 sensorer i hver enhet, for å gi et mest mulig komplett, tredimensjonalt bilde av hånden og fingrenes bevegelser. 

Foto: Kickstarter

Alle de tekniske spesifikasjonene foreligger ikke ennå, da produktet fremdeles er under utvikling, men ifølge Kickstarter-siden har sensorene en forsinkelse på 60-80 millisekunder. Dette er ikke spesielt oppsiktsvekkende tall, men det er ikke umulig at de blir bedre med senere utgaver.

I sin nåværende form kan sensoren kommunisere med andre enheter via Bluetooth, og produktet skal være både ergonomisk og ha lav vekt. Gest er ment å bli brukt som et alternativt kontrollystem, som for eksempel legger til rette for interaksjon med tredimensjonale, virtuelle objekter på skjermen.

Kan være egnet som VR-kontroll

Idéen er imidlertid at løsningen skal få mange bruksområder, og ikke minst nevner utviklerne både virtuell og «utvidet» virkelighet som mulige bruksområder for teknologien. I skrivende stund har Gest samlet inn 50 000 dollar av et mål på 100 000 dollar med 29 dager igjen.

Om du vil sikre deg et eksemplar må du love bort minst 149 dollar, og leveringen er ventet å starte i november neste år, så du må altså vente en stund. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også presentasjonsvideo under.

Denne løsningen kan kanskje også bli brukt innen VR: Wi-Fi-sensor kan «se» gjennom vegger »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen