Google Home kom på USA-markedet 4. november i fjor. Nå vil de gi den telefon-funksjonalitet.
Google Home kom på USA-markedet 4. november i fjor. Nå vil de gi den telefon-funksjonalitet. (Bilde: Skjermdump/YouTube)

Google og Amazon vil erstatte fasttelefonen

Vil smarte høyttaler-assistenter gi fasttelefonen et comeback i fremtiden?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Smarte høyttalere har vi ennå ikke sett noe til i Norge, men i USA begynner dedikerte høyttaler-assistenter som Amazon Echo og Google Home virkelig å øke i utbredelse.

Nå diskuterer både Google og Amazon muligheten for å la deg gjennomføre telefonsamtaler rett fra høyttalerne sine, uten behovet for en tilkoblet mobil, ifølge Wall Street Journal

Vil gjøre smarthøyttaleren til fasttelefon

Amazon Echo gjorde braksuksess i det amerikanske julesalget.
Amazon Echo gjorde braksuksess i det amerikanske julesalget. Foto: Amazon

Smarthøyttalere i hjemmet har hovedsakelig blitt gitt trivielle oppgaver som å starte musikkavspilling eller nedtellinger under matlagingen. Det å innføre muligheten til å starte telefonsamtaler uten å måtte ta frem mobilen virker dermed som en god utvikling for produktkategorien, som ikke ennå har vist seg som en kategori med kjempestor nytte. 

Utfordringen vil bli hvordan samtalene skal gjennomføres. Google har allerede tjenester som Hangouts og Voice de kan integrere i løsningen sin, samtidig som alle kontaktene dine hele tiden synkroniseres mellom enhetene dine. Utfordringen for Amazon blir dermed hvordan de skal få tilgang til kontaktene dine. Selskapet skal være i prosessen av å vurdere flere forskjellige løsninger, som å bruke kontaktinformasjon fra telefonen din, integrering av tredjepartsprogrammer som Skype, og kanskje til og med gi Echo-enheten din sitt eget telefonnummer?

Voksende marked

Amazon meldte sent i 2016 om sin beste julesesong noensinne, med rekordsalg av sine smarte enheter utstyrt med den smarte stemme-assistenten Alexa. Salget av flaggskip-høyttaleren Amazon Echo på Cyber Monday økte med hele 700 prosent sammenlignet med året før.  

Det er fremdeles intet nytt om når Google eller Amazon planlegger å innta det norske markedet med sine smarte høyttalere og assistenter.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen