Kan denne kjempemobilen bli kongen på haugen?
Teknofil
(Bilde: Weibo)

Kan denne kjempemobilen bli kongen på haugen?

Huaweis Ascend Mate 7 er diger.

For en stund siden publiserte Huawei et mystisk bilde av et 7-tall, som også skjulte en telefon. Telefonen ble forsøkt navngitt både D3, D7 og Mate 7, og det var en stund usikkert akkurat hva den i det hele tatt skulle være. Nå vet vi imidlertid at den faktisk blir hetende Huawei Ascend Mate 7 – og at den kommer med en ganske så interessant funksjon

Inspirert av HTC?

Forsiden av den mye omtalte telefonen.
Forsiden av den mye omtalte telefonen.Foto: Weibo

Det er i bunn og grunn lite nytt å si som selve telefonens spesifikasjoner. Fra før av var det kjent at telefonen sannsynligvis vil få en skjerm på 6 tommer, som etter alt å dømme får en oppløsning på minst 1080p (det har også vært snakk om 1440p). Den skulle også få et hovedkamera på 13 megapiksler og et frontkamera på 5, og hele maskineriet holdes i gang av Huaweis hjemmelagde Kirin 920-prosessor.

Baksiden av Huawei Scend Mate 7 vitner om solid håndverk og en interessant nyvinning – fingeravtrykkssensor på baksiden.
Baksiden av Huawei Scend Mate 7 vitner om solid håndverk og en interessant nyvinning – fingeravtrykkssensor på baksiden.Foto: Weibo

Det er verdt å få med seg at dette er snakk om en ganske heftig prosessor med 8 kjerner, som ikke vil stå tilbake for Qualcomms kraftige, nye Snapdragon-brikker. 

Det er imidlertid ikke alt som er hentet utelukkende hjemmefra. Det ser nemlig ut som om den kinesiske giganten har vendt blikket mot HTC da de designet telefonen. Ser man tydelig etter er det ikke til å ta feil av: Huawei har montert en fingeravtrykkssensor på baksiden av Mate 7, akkurat som HTC gjorde på sin brettmobil, HTC One Max.

Da våre kolleger i Amobil.no fikk One Max i hende, ble det fort klart at fingeravtrykkssensoren var nærmest totalt ubrukelig. Det er derfor ikke umiddelbart gitt at Huawei har klart dette noe bedre.

Ny reklamevideo

Utover dette skal telefonen få 2 GB minne (RAM), 16 GB innebygget flashminne og støtte for eksternt minnekort. Batteriet på hele 4000 mAh vil nok dessuten gjøre at den holder en hel dags bruk og vel så det, selv med den kraftige Kirin-prosessoren i bunn.

Det kan for øvrig være verdt å ta en titt på reklamevideoen Huawei selv har publisert, der telefonen tas i bruk av alt fra kunstnere og klatrere til småbarnsfedre. Det eneste de har felles ser ut til å være at de har en uvanlig fascinasjon for tallet 7 – og at de eier en Huawei-telefon. Legg to og to sammen selv, eller se videoen: 

Huaweis nye åttekjernersprosessor bruker i flere enheter:
Dette er en skikkelig kruttpakke av en telefon! »

(Kilde: GSMArena 1, GSMArena 2)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen