Kan 3 minutter med videospill dempe søtsuget?
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Kan 3 minutter med videospill dempe søtsuget?

Forskerne hevder spillingen holder deg distrahert.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mens noen forskere studerer hvordan ivrige spillere ser spillelementer i det virkelige liv, driver en helt annen gjeng i Plymouth med å finne ut hvordan spilling påvirker matlysten din. 

Fikk spille tetris

Psykologistudentene Jessica Skorka-Brown, Jackie Andrade og Jon May ved Plymouth University har gjennomført et prosjekt hvor de så om spilling kan dempe søtsuget til spillerne. 

De delte inn testpersonene sine i to gupper, hvor den første fikk spille klassikeren Tetris i tre minutter, mens den andre gruppen ikke fikk spille noe som helst. Den andre gruppen ble i stedet satt foran en skjerm hvor det sto at spillet lastet inn. Etter tre minutter med henholdsvis spilling og venting, ble de to gruppene spurt om hvordan søtsuget deres lå an. 

Distraherer sulten

Ifølge forskerne hadde gruppen som spilte 24 prosent lavere søtsug enn de som ble sittende og se på en lasteskjerm i tre minutter, selv om de hadde samme nivåer før de startet.

Resultatene støttet oppunder en tidligere teori kalt «Elaborated Intrusion», som hevder at visuell hukommelseslast reduserer ting som lyst og søtsug. Eller for å si det på en enklere måte: Du blir så distrahert at du glemmer at du vil spise. 

Så, selv om spilling kanskje ikke akkurat er en måte å slanke deg på, kan det i hvert fall stoppe deg fra å spise så mye. 

Mye forskning blir gjort på spillere for tiden: 
Hvis du ser spillelementer rundt deg hele tiden, er du ikke alene »

(Kilde: Geek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen