Kamskjellsdryss fra Samsung

Samsung har virkelig slått på stortrommen under 3GSM i Cannes. Den koreanske produsenten kunne vise frem ikke mindre enn ti nye modeller, som hver og en har sine særpreg. Av disse skal hele seks av lanseres på markedet her i Norden.

To nye 3G-telefoner
Det ser ut til at Samsung har bestemt seg for å satse mer på UMTS-nettverket fremover. To av telefonene som skal slippes i Norden har nemlig støtte for tredjegenerasjons telefoni.


(Z500 - verdens minste 3G-telefon)

Mye krutt under panseret
Den av telefonene som vekker mest oppsikt, er Samsung Z500 som med beskjedne mål på 9,1 x 4,5 x 2,5 cm elegant kaprer tittelen som verdens minste 3G-telefon. Vekten er på knappe 95 gram.

Telefonens TFT-skjerm har en oppløsning på 176 x 220 punkter, og har en fargedybde på 262.000 farger.

En telefon med musikkspiller og megapikselkamera er ikke helt det samme hvis det skranter på overføringsmuligheter. Dette er absolutt ikke tilfelle på Z500. Den både har blåtann-støtte, infrarød port og muligheter for å bruke USB-kabel.

Z500 har også en annen klar fordel når det kommer til mp3-filer og bilder. Telefonen har nemlig støtte for minnekort av typen TransFlash. Dette er minnekort som ikke er større enn en fingernegl, og som kommer med lagringskapasiteter på opp til 256 MB. Samsung har foreløpig ikke frigitt informasjon om størrelsen på internminnet.

Z500 skal etter planen lanseres på det nordiske markedet i løpet av juni. Vi er sannsynligvis ikke de eneste som gleder oss.


(Musikkelskerens drøm?)

Lydopplevelsen i fokus
Neste telefon ut er Z300. Denne telefonen har også støtte for UMTS, og kan by på stort sett de samme spesifikasjonene som Z500. Både MP3-spiller, megapikselkamera og blåtann-støtte er på plass.

Multimediemulighetene til Z300 er imidlertid noe for seg selv. Enheten har nemlig blitt utstyrt med doble stereohøyttalere, innebygd equalizer og andre godsaker som skal gi best mulig lydopplevelse. Dette er definitivt en telefon som blir godt mottatt på strømløse vorspiel.

Også denne modellen har støtte for TransFlash-minnekort, noe man egentlig kunne forvente, når man ser på hvor stor vekt som er lagt på lydkvalitet. Dette hadde tross alt ikke hjulpet hvis man ikke hadde plass til musikkfiler.

Z300 er ventet på markedet i løpet av juni, med andre ord samtidig som Z500.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen