Kamskjell med Windows Mobile

Den Taiwanske produsenten Mitac har lansert en ny trippel-bånds kamskjell-telefon, som både kan by på Microsofts operativsystem Windows Mobile og en kraftig 200 MHz XScale-prosessor fra Intel.

Den nye Mio 8390 er blant annet utstyrt med en stor 2.2 tommers skjerm med en fargedybde på 262.144 farger, noe som burde være nok for selv den mest kresne MMS-fanatiker. Skjermen er også transreflektiv, noe som gjør at den er mye mer motstandsdyktig mot sollys og direkte belysning.

Den store skjermen har nok sin del av skylden for telefonens ubeskjedne dimensjoner på 9,9 x 5,1 x 2,4 cm, som gjør at man ikke akkurat kan kalle Mio 8390 for noen design-vinner på kamskjells-fronten.

Telefonen har videre et 0,3 megapikslers kamera med muligheter for å zoome fem ganger, såvel som en såkalt multishot-fuksjon som lar brukeren knipse fire bilder etter hverandre. Man kan også ta opp videoklipp på opp til 15 sekunder.

Den nye telefonen har blitt utstyrt med et integrert minne på 16 MB, i tillegg til å være utstyrt med en port som støtter både SD- og MMC-minnekort. Man burde dermed ikke få problemer med plassmangel med det første.

Mio 8390 stiller heller ikke dårlig på tilpasningsfronten. Telefonen har 40-stemmers polyfone ringetoner og mulighet for å bruke mp3-filer. Man har også muligheten til å velge mellom flere forskjellige utseender til telefonens menyer, hvor man i tillegg til å kunne skifte fargene også kan bytte ut ikoner og lignende.

Hvis man vil kommunisere med venner kan man bruke det populære kommunikasjonsverktøyet MSN Messenger, som lar deg sende direktemeldinger til andre mennesker som er koblet på nettet.

Mitac Mio 8390 skal i en startperiode bare selges i Asia, og vil her ha en pris som tilsvarer mellom 4000 og 5000 kr, men en europeisk lansering er også sannsynlig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen