Kamskjell fra Siemens

I tillegg til å annonsere motetelefonen SL65, trakk Siemens i dag sløret av en ny kamskjells-modell. CFX65 er navnet på godsaken, som er en av de mer elegante modellene vi har sett.

CFX65 er riktignok ikke fullspekket med funksjoner og teknologi, men så er også denne modellen først og fremst rettet mot ungdom. Dette er en brukergruppe som ofte vektlegger design og underholdningsmuligheter fremfor en lang liste med spesifikasjoner.

Telefonen har dimensjoner på 9,7 x 4,8 x 2,3 cm og vekten er på 88 gram. CFX65 plasserer seg dermed i gjennomsnittet når det kommer til størrelse hvis man sammenligner med andre kamskjells-modeller.

Ungdomstelefoner må nødvendigvis ha en noe lavere pris enn typiske proff-modeller for å selge bra. Dette er antakeligvis hovedårsaken til at Siemens har valgt å utstyre enhheten med en STN-skjerm fremfor en dyrere TFT-skjerm.

Skjermen har forøvrig en oppløsning på 128 x 160 piksler og en fargedybde på 65.536 farger, så selv om den ikke kommer opp i samme klasse som en høykvalitets TFT-skjerm så vil nok de aller fleste MMS- og spill-fanatikere være fornøyd.

Batterilevetiden blir også bedre med en STN-skjerm, som trekker betydelig mindre strøm enn en TFT-skjerm.

Den utvendige skjermen til CFX65 har en oppløsning på 96 x 64 piksler og har ikke farger. Dette er nok en faktor som kan presse ned prisen, samtidig som batterilevetiden blir bedre - det er nok også begrenset hvor mange som faktisk har behov for farger på en utvendig skjerm som vanligvis ikke brukes til annet enn å vise klokke, indikatorer for dekning og batterilevetid, samt anrops-id som viser hvem som ringer.

Telefonen har fått et integrert VGA-kamera, som tar bilder med en oppløsning på 640 x 480 piksler. Telefonen har forøvrig ikke muligheter for å ta opp videoklipp.

For å kunne ta bilder i mørke har CFX65 fått fotolys ved siden av kameralinsen, slik at man kan lyse opp motivet. Mister man nøkkelknippet sitt i mørket er ikke dette noe problem, ettersom fotolyset utgjør en ypperlig lommelykt.

Telefonen har fått GPRS klasse 10, som åpner for å laste opp data i 28,8 Kbps. Nedlastingshastigheten er på 56,6 Kbps.

CFX65 har videre fått Java MIDP 2.0, som er den nyeste versjonen av Java. Denne Java-versjonen støtter blant annet 3D.

Med en minnekapasitet på 4 MB er ikke telefonen den aller gunstigste hvis man har for vane å laste ned store mengder spill og ringetoner. Det tar heller ikke så altfor lang tid å fylle opp dette minnet hvis man er en flittig bruker av kameraet.

Batteriet til telefonen er oppgitt til å ha en standbytid på 200 timer, og taletiden er på tre timer og 20 minutter. Dette er verken bedre eller dårligere enn de fleste andre kamskjellsmodeller.

Telefonen har ikke støtte for det amerikanske 1900-nettverket, så skal man på ferie over Atlanteren kan man la telefonen ligge hjemme.

CFX65 skal etter planen lanseres på markedet i løpet av august, og det er ventet at prisen vil ligge på mellom 2000 og 2500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen