Kamskjell for moteløven


(Klikk for større bilde)

Nokia 6170 ble vist frem på Nokias storlansering i dag, og er èn i rekken av fem telefoner som ble vist frem for verdenspressen. 6170 er den tredje kamskjellstelefonen fra selskapet og det er ingen tvil om at Nokia har lært siden de lanserte 7200, som var Nokias første kamskjellstelefon i Europa.

For det første har telefonen fått en svært god fargeskjerm. Oppløsningen har for eksempel blitt hevet fra 128x128 piksler på til 128x160 piksle. Fargedybden og skjermtypen er imidlertid den samme som på 7200, og står på stedet hvil med 65.000 farger i fargedybde og skjerm av type TFT.

Den eksterne skjermen klarer en fargedybde på 4096 farger, og har en oppløsning på 96x65 piksler.

Som 7200 så har 6170 fått et innebygget kamera. Høyeste oppløsning på bilder tatt med kameraet er 640x480 piksler, noe som gir bilder bra nok for MMS-bruk. Det fins også mulighet for video-opptak, men her er oppløsningen betydelig lavere - 128x96 piksler.

Telefonen har ikke Blåtann, noe som er litt skuffende. Blåtann ville gitt mulighet for tilkobling trådløst headsett og trådløs synkronsering. Brukere av 6170 må dermed nøye seg med infrarød.

Skal man laste ned noe, har telefonen både GPRS og EDGE, men siden sistnevnte ikke er tilgjegelig i Norge, må vi nøye oss med GPRS.

To andre medfølgende godbiter av funksjoner er Presence og Push-to-talk.

Presence er en instant messaging-klient som gir brukere muligheten til å følge med hva venner og kolleger driver på med og chatte med dem. Man kan også bruke Presence som en litt mer effektiv telefonbok for utvalgte.

Push-to-talk er en annen teknologi som er spådd en lysende fremtid. En bruker kan med hjelp av PTT sende lydmeldinger til andre kontakter ved hjelp av GPRS eller EDGE. Man spiller simpelthen inn en beskjed som så mottas og spilles av på mottakerens telefoner. Det fungerer med andre ord etter de samme prinsippene som en walkie-talkie.

Ellers ser det ut til at 6170 får støtte for Java-standarden MIDP 2.0 som åpner for mer avanserte Java-spill med 3d-effekter og tyngre grafikk. Telefonen har også MMS.

Tale og standbytid er oppgitt til 4 timer og 270 timer. Telefonen skal visstnok komme i fjerde kvartal, og vil ha en prislapp på 2500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen