Kamskjell-Blackberry er lansert

RIM Blackberry Pearl 8220

Formfaktor: Kamskjell
Størrelse:
10,7 x 6 x 1,1 cm, 111 gram
Operativsystem:
Blackberry OS
Skjerm:
240 x 320 bildepunkter
GSM-Nett:
GSM 850/900/1800/1900
Internett: Edge/GPRS
Trådløs teknologi: WiFi, Bluetooth 2.0
Kamera:
2 megapiksler
På markedet:
I løpet av høsten
Pris: Foreløpig ukjent

Foto: RIM
Foto: RIM

De fleste tenker på firkantede, flate og brede modeller når de hører ordet Blackberry. Nå har RIM endelig kommet med et alternativ for de som foretrekker kamskjellsformatet.

Blackberry Pearl 8220 er den nyeste modellen i Pearl-serien, som retter seg like mye mot privatbrukere som proffmarkedet.

Telefonens hovedskjerm har en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter, noe som har blitt rimelig standard på dyrere telefoner i disse dager. Den eksterne skjermen har en oppløsning på 128 x 160 bildepunkter.

Ser du bort i fra formfaktoren, er Pearl 8220 stort sett lik de andre modellene i serien. Det er altså e-post som er mest vektlagt, selv om telefonen ikke har fått det typiske "e-posttelefon-preget" over seg.

Fulltastatur under lokk

Åpner du opp telefonen avdekker du et kombinert tall- og fulltastatur, slik at du både kan slå inn nummer og skrive lange e-poster uten å bruke for lang tid. Sammen med den gode e-postløsningen i Blackberry OS gjør dette telefonen til et bra alternativ for de som er ute etter en pen e-posttelefon.

Når det gjelder trådløs teknologi har Pearl 8220 fått WiFi, slik at du kan koble deg opp mot trådløse hjemmenettverk for å få raskere internett eller ringe via IP-telefoni. Den vanlige internetthastigheten er begrenset til Edge, noe som ikke er veldig praktisk dersom du skal sende store filer.

Telefonen støtte både GSM 850, 900 1800 og 1900, slik at du kan ringe overalt der disse nettverkene brukes.

Pearl 8220 har fått kartfunksjonen Blackberry Maps, men har ikke integrert GPS. Du får istedenfor posisjonen din beregnet ved hjelp av nærliggende basestasjoner, noe som er langt mindre nøyaktig.

I første omgang skal Pearl 8220 lanseres ekslusivt i T-Mobiles nettverk, som ikke finnes her til lands. Telefonen skal imidlertid slippes fri for andre operatører i løpet av høsten. Hva som blir prisen når den kommer til Norge, er foreløpig ukjent,

(Kilde: blackberry.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen