Kampen tilspisser seg

I dag er det Symbian som er det mest brukte operativsystemet i smarttelefoner. Dette vil imidlertid komme til å endre seg innen få år, skal vi tro analytikerne.

Det er analysefirmaet TDG som denne gangen har tatt på seg spådomshatten og forsøker å se inn i fremtiden. I dag har 51 prosent av alle smarttelefoner Symbian som operativsystem, mens Linux ligger på andre plass med 23 prosent. På tredje plass finner vi Microsoft med selskapets Windows Mobile.

I følge TDG kommer Symbian til å lede an i kampen om smarttelefonene helt til 2010. Deretter kommer Symbian til å måtte gi fra seg førsteplassen til Windows, som kommer til å ha en markedsandel på 29 prosent. Linux vil ha den samme markedsandelen som i dag, omtrent 23 prosent, mens Symbian vil ha falt helt ned til 22 prosent, mener TDG.

TDG tror også at kampen mellom Linux og Microsoft kan bli verdifull for mindre produsenter av operativsystemer, og at det om noen år vil bli enklere å komme inn i markedet med andre og mindre kjente operativsystemer.

(Kilde: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen