Kampen om det laveste strømforbruket

Transmeta stjal nok mye oppmerksomhet på Microprocessor Forum forrige uke da de introduserte Longrun II. Poenget med teknologien er å minimere tap av energi i en prosessor slik at man øker nytteverdien samt batterikapasiteten.

Ifølge Extremetech skal Longrun II har gjort såpass stort inntrykk på Intel at de i løpet av neste uke forventes å lansere en konkurrent, for å ta litt oppmerksomhet vekk fra Transmeta.

Det skal imidlertid ha vært mange som viser interesse for å lisensiere teknologien og implementere den i egen plattform. Dagens prosessorer fra Transmeta skal allerede være implementert med Longrun II, men vil ikke aktiveres før senere. Man jobber nå med å utarbeide lisensieringsbetingelser for teknologien.

Ifølge Transmetas pressemelding skal man ha redusert lekkasjen med hele 70 ganger i "standby" modus for selskapets egen Efficeon-prosessor. Det har tidligere blitt ryktet at nettopp denne problematikken har ført til utsettelsen av Intel Prescott. Transmetas annonsering kan vel dermed kanskje betegnes som et "surt eple" for Intel.

Du kan lese pressemeldingen om Longrun II hos Transmeta her: Transmeta Corporation Demonstrates New Technique To Control Transistor Leakage.

 

(Kilder: Extremetech, Transmeta)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen