Kampen mot spam fortsetter

SPAM

I forrige måned inviterte Samferdselsdepartementet en rekke bedrifter og organisasjoner til et møte for å diskutere tiltak mot spam. Nå oppsummerer departementet resultatet av dette møtet i form av råd mot spam ("søppelpost") og virus. Les pressemeldingen her.

Samferdselsesdepartementets råd mot spam og virus:

  1. Du må ikke åpne mistenkelig e-post.  Slett slik e-post.

  2. Vær svært forsiktig med innkjøp på grunnlag av masseutsendt e-post. Det er her spammerne tjener pengene sine.

  3. Vær forsiktig med å legge igjen din e-postadresse på websider, nyhetsgrupper, chat-kanaler og lignende. Undersøk først betingelser og seriøsitet.

  4. Ikke spre e-postadressen din ukritisk til mange. Bruk flere e-postadresser, for eksempel en i jobbsammenheng, en annen i kontakt med venner og en tredje for dem du ikke kjenner.

  5. Ikke bruk automatisk svar i e-postprogrammet. Ved bruk av automatisk svar forstår spammerne at e-postadressen er i bruk.

  6. Ikke benytt funksjonen for forhåndsvisning av e-post.

  7. Ikke spre dine venners e-postadresser. Skjul mottakeradressene når du sender e-post til flere på en gang. Ikke videresend kjedebrev.

  8. Skaff deg oppdatert spamfilter og virusfilter, enten på egen maskin eller via Internettleverandøren din. Last også ned gratis oppdateringer for operativsystemet ditt fra Internett så ofte som mulig, med tanke på nyoppdagede sikkerhetshull.

  9. Hold deg løpende oppdatert via aktuelle nettsteder, lær om hvordan spam, virus og lignende virker.

  10. Benytt brannmur som gir beskyttelse mot uønskede inntrengere fra Internett.

De fleste er enige om at denne kampanjen er viktig, men starten på kampanjen ble dessverre ikke helt vellykket fra departementets side. De som sendte ut pressemeldingen hos Samferdselsdepartementet brøt selv ett av rådene, nemlig råd nummer syv.

Det at pressemeldingen ble sendt via e-post var helt greit, men ikke måten det ble gjort på. Adressene til alle mottakerne ble listet opp i "til"-feltet i meldingene, og ikke i BCC-feltet. Dette gjør at adressene blir tilgjengelig for alle. Hvis adressene er skrevet i BCC-feltet, blir adressene ikke kjent for de andre mottakerne.

Departementet sendte i tillegg ut et Word-dokument, som krever at mottaker har Microsoft Office og slike dokumenter kan også inneholde makrovirus.

 

 

(kilder: Samferdselsdepartementet, digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen