Kampen mot DRM fortsetter

Krigen mot DRM-beskyttelse (Digital Rights Management) ser på ingen måte ut til å være tapt - iallefall ikke enda. For en kort tid siden ble det kjent at beskyttelsen på Blu-ray og HD DVD kunne omgås, men det krevde at man kjente filmenes krypteringsnøkler.

Nå ser det ut til at medlemmene på forumet Doom9 har funnet en måte å hente ut krypteringsnøklene fra både HD DVD- og Blu-ray-plater.

Det overraskende med oppdagelsen er at metodene som er brukt er svært enkle. En bruker som kaller seg arnezami gjorde noe så simpelt som å lete etter variabler i maskinens minne som forandret seg fra gang til gang.

På denne måten fant han nøkkelen som brukes i DRM-beskyttelsen til HD DVD og Blu-ray. Nøkkelen fungerer på alle filmer som er testet til nå, noe som indikerer at dette er en univarsalnøkkel for alle filmer på begge plattformene.

Dette vil i klartekst si at alle filmer som hittil er lansert på HD DVD og Blu-ray kan kopieres og distribueres, noe DRM-beskyttelsen egentlig skulle sette en stopper for.

Doom9.org kan du lese arnezamis beskrivelse av hvordan han omgikk DRM-beskyttelsen, samt se kildekoden til hvordan kopisperren kan unngås.

(Kilder: Doom9, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen